Filma

Stronger (2017) – Recensim

Maratona e Bostonit është një nga pesë maratonat kryesore në botën e atletikës. Sulmi që ka ndodhur në edicionin e vitit 2013 vlerësohet si një sulmet e fundit terroriste në tokën amerikane. Për kah numri i viktimave nuk është ndër sulmet më të kobshme, ama ka arritur të gjej mjaft hapësirë në kinematografinë amerikane, ku Continue Reading

Filma

Mudbound (2017) – Recensim

Ku është dallimi ndërmjet një kali dhe një zezaku në një betejë? Zezaku mund të gjuaj me pushkë, prandaj rëndësia e tij është më e madhe!

E ku është dallimi ndërmjet një kali dhe një zezaku në Mississippi? Continue Reading

Filma

Detroit (2017) – Recensim

Dikujt i nevojiten mbi 20 vite për të dëshmuar se nuk është i mirë për një audiencë të gjerë. I nevojiten 20 vite për të dëshmuar që është aktor i mirë kinse brengoset për masën. Ose, një Continue Reading

Filma

Call Me by Your Name (2017) – Recensim

Fytyrë feminine me fare asnjë qime mjekër, i dhënë pas muzikës dhe librave, me një stil veshjeje të veçantë, shumë ‘chic’, e që në vitet 80ta do të thoshte të vishje pantallona të shkurtra, këpuca pa lidhëse e edhe pa thembër, dhe syze për të reflektuar diellin e nxehtë të Lombardisë në ato ditë pranvere. Kështu është stereotipi i homoseksualëve meshkuj në shumicën e veprave kinematografike në të cilat shfaqen. Tek femrat, kemi Continue Reading

Filma

The Glass Castle (2017) – Recensim

Vitin e kaluar ‘Captain Fantastic’ sikur kishte frymëzuar një revolucion ndaj rendit shoqëror. Dhe krejt atë revolucion këtë vit e sfidon ‘The Glass Castle’. Por, për dallim prej fantazisë së Benit dhe të bijve të tij, rrëfimi tek ‘Kështjella e Qelqtë’ është më Continue Reading

Filma

The Beguiled (2017) – Recensim

Në kohën e Luftës Civile, një ushtar Unioni e gjen veten të plagosur mbrapa linjës së armikut. Në tentim për të mbijetuar, ai kërkon strehë tek një shkollë vajzash në Virxhinia. Gjatë kohës së rikuperimit, shumë kufi nisen të shkelen, përfshirë edhe atë të mirëbesimit. Dhe këtu nis të marr kahun dhe ritmin krejt ndryshe ecuria e filmit.

I bazuar Continue Reading

Filma

Ghost in the Shell (2017) – Recensim

Keni dëgjuar zërin e ëmbël të Scarlett Johansson tek ‘Her’? Si flet ashtu me një të çuditshëm me atë zë engjëllor që e bën të gjorit të dashurohet edhe në sistem operativ për dallim prej njerëzve të tjerë afër tij, për shembull në Amy Adams.

Keni parë hundën e saj minimale dhe atë pjesën që krijohet poshtë faqeve të saja çdo herë që ajo buzëqesh lehtë. Si ul sytë e saj si dy rruaza, duke bërë ballin e saj të shkëlqej nën ato flokë të arta?! E keni parë ‘Don Jon’?! Continue Reading