TV Reviews

Si do e definonit vrasjen? T’ia marrësh jetën dikujt në një moment të caktuar, t’i shkaktosh lëndim, dëmtim që do të përfundoj me vdekje? Ligjërisht janë disa shkallë të vrasjes të cilat dënohen varësisht prej situatës. E disa, nuk dënohen fare, sidomos ato që janë për të parandaluar një krim të rëndë.

Pas Planet Earth 2, David Attenborough emri i të cilit do të duhej të mësohej menjëherë pas mësimit të alfabetit Continue Reading

TV Reviews

Amy Sherman Paladino është e njohur për krijimin e serive me femra të fuqishme në rolin kryesor – Gilmore Girls, Bunheads. Asnjërën nga to nuk i kam shikuar përtej një ‘pilotimi’ njoftues – një episod, dy maksimum, për të parë nëse ia vlen përkushtim më i gjerë për seriale!

As një episod i plotë nuk më është nevojitur që të përkushtohem në tërësi për këtë seri Continue Reading

TV Reviews

Kur kam nisur të përcjell këtë seri, e kam përcjell për krejt atë që ka ofruar nga bota e avokatëve, e që ka qenë diçka krejt ndryshe për dallim prej serive procedurale që shumicën e kohës përqendrohen në gjykata. Këtu ka pasur diçka më shumë – një sekret në brendi, një shoqëri jo të zakonshme, dhe Lluis Llit!

Shtatë sezone më pas kemi Continue Reading

TV Reviews

Kur ka debutuar kjo seri, kam qenë goxha i ri në moshë në krahasim me çka jam tani! Dhe, disa komedi ecin me moshën, e kjo komedi nuk është për adoleshentët! Cili adoleshent do të kënaqej me një shakatë e një qeli?! Kur bëhet vet qel, atëherë i shkojnë për vete!

Pas Seinfeld, Larry David Continue Reading

TV Reviews

Nuk kam përcjell rregullisht Top Gear pasi që nuk jam ndonjë fans i madh i veturave. Edhe në fakt ky është më shumë një program argëtues televiziv se sa një program i dedikuar në tërësi veturave. Për dallim prej sezonit të parë, sezoni i dytë ka qenë shumë më i mirë.

Më në fund mysafirët Continue Reading

TV Reviews

Në fundin e sezonit të parë, kam qenë skeptik nëse kjo seri mund të vazhdoj më shumë se sezonin e dytë. Tashti, kur sezoni i tretë është porositur, vazhdoj të jem skeptik se çfarë mund të shtjellohet në sezonin e tretë, por më pak se në sezonin e parë.

‘The Good Place’ vazhdon të sjell një version interesant, kuptohet komik e pa tentim për t’u marr seriozisht, për jetën e ardhshme. Në sezonin e parë kemi pasur vetëm Eleanorën në atë vend ferri, për të mësuar se të katërtit ishin në të njëjtin dënim. Për Xhejsonin e Tahanin disi kam menduar që mund të jenë të denjë për dënim, por Çidi?!

Një frikë tjetër ka qenë largimi eventual i Ted Dansonit, pasi karakteri i tij është kërcënuar disa herë më përjashtim nga puna. Një ndryshim aq i madh i besnikërisë, ka qenë i papritur, në fakt kam besuar që është duke luajtur një rol të agjentit të dyfishtë përgjatë gjithë kohës.

Tashti në fund, me kapërcimet nëpër dy realitetet, ngacmimet që na kanë shkaktuar skenaristët, i hapin shumë hapësirë për të manovruar me skenar. Por, nuk jam i sigurt sa do të përqafohej një lloj ‘ëndrre’ e Eleanorës. Edhe ashtu seriali nuk ka shumë shikueshmëri të madhe, e sigurisht edhe jo shumë fansa e shikues edhe këtej. Sidoqoftë, nota personale për sezoni ne dytë: 4/5

 

TV Reviews

Është dashur sezone më parë të përfundoj ‘Scandal’. Tash, kur kthehem mbrapa provoj të gjej arsyen pse kam filluar këtë serial. Nuk duhet shumë gërmime në të kaluarën për të gjetur arsyet! Them arsyet se janë të shumta, mbi të gjitha Continue Reading