TV Reviews

Nuk kam përcjell rregullisht Top Gear pasi që nuk jam ndonjë fans i madh i veturave. Edhe në fakt ky është më shumë një program argëtues televiziv se sa një program i dedikuar në tërësi veturave. Për dallim prej sezonit të parë, sezoni i dytë ka qenë shumë më i mirë.

Më në fund mysafirët Continue Reading

TV Reviews

The Good Place – Sezoni 2 (me spoilera)

Në fundin e sezonit të parë, kam qenë skeptik nëse kjo seri mund të vazhdoj më shumë se sezonin e dytë. Tashti, kur sezoni i tretë është porositur, vazhdoj të jem skeptik se çfarë mund të shtjellohet në sezonin e tretë, por më pak se në sezonin e parë.

‘The Good Place’ vazhdon të sjell një version interesant, kuptohet komik e pa tentim për t’u marr seriozisht, për jetën e ardhshme. Në sezonin e parë kemi pasur vetëm Eleanorën në atë vend ferri, për të mësuar se të katërtit ishin në të njëjtin dënim. Për Xhejsonin e Tahanin disi kam menduar që mund të jenë të denjë për dënim, por Çidi?!

Një frikë tjetër ka qenë largimi eventual i Ted Dansonit, pasi karakteri i tij është kërcënuar disa herë më përjashtim nga puna. Një ndryshim aq i madh i besnikërisë, ka qenë i papritur, në fakt kam besuar që është duke luajtur një rol të agjentit të dyfishtë përgjatë gjithë kohës.

Tashti në fund, me kapërcimet nëpër dy realitetet, ngacmimet që na kanë shkaktuar skenaristët, i hapin shumë hapësirë për të manovruar me skenar. Por, nuk jam i sigurt sa do të përqafohej një lloj ‘ëndrre’ e Eleanorës. Edhe ashtu seriali nuk ka shumë shikueshmëri të madhe, e sigurisht edhe jo shumë fansa e shikues edhe këtej. Sidoqoftë, nota personale për sezoni ne dytë: 4/5

 

TV Reviews

Scandal – Sezoni 7 (me spoilera)

Është dashur sezone më parë të përfundoj ‘Scandal’. Tash, kur kthehem mbrapa provoj të gjej arsyen pse kam filluar këtë serial. Nuk duhet shumë gërmime në të kaluarën për të gjetur arsyet! Them arsyet se janë të shumta, mbi të gjitha Continue Reading

TV Reviews

The Handmaid’s Tale – Sezoni 1 (pa spoilera)

Disi ia dola të përfundoj sezonin e parë të ‘The Handmaid’s Tale’, të cilin e pata nisur me episodin e parë dhe të dytë vitin e kaluar, mirëpo nuk ka qenë diçka i jashtëzakonshëm që të më shtynte të vazhdoja krejt serinë përnjëherë. Dhe kjo më është arsyetuar pasi përfundova sezonin e parë, i cili nuk jam i sigurt që ka merituar Emmyn. Por, ngjarjet edhe jashtë botës së televizionit kanë përcaktuar një vendim të tillë, kinse si shtytje.

Siç e dini, ngjarjet Continue Reading

lomsh

Une, hejteri…

Nese munden mu pajtu shumica e atyne pak vetave qe kane pune me mu, per mu, osht qe une jom bajagi i rond (edhe me peshe, ndonese s’kemi leviz qe 6 vjet as ni kg ma poshte e as ma nalt), i Continue Reading

Digitroni

Digitroni – RTK F

Në njërën prej episodeve më të mira nga mbi 400 sosh, ajo që adapton tregimin e The Shining në njërën prej ‘TreeHouse of Horror’, Homer Simpson thotë njërën nga fjalitë më të mëdha – Television – Teacher, Mother, Secret Lover!

Televizioni, për mua ka qenë një kuti shumë e dashur. Tashti është një katërkëndësh shumë i dashur, fatkeqësisht pa tentene e orë mbi.

Përkundër s’di sa qindra kolumneve ditore për nja pesë vite, pastaj shkrimeve të ndryshme të botuara nëpër gazeta e portale të ndryshme, angazhimi tek Maniakat, edhe në fusha tjera, por mbi të gjitha regresi në cilësinë e programeve televizive vendore, më pati ftohur nga shkrime për TV.

Tashti, regresi veç ka vazhduar, duke puthitur baltën, dhe ka nisur të merret si diçka normale. E di që do të shkojnë në vesh të shurdhër këto kolumna, të cilat shpresoj t’i bëj së paku një herë në javë – të martave ose të enjteve, por së paku do të provoj të jem zë i atyre që janë të detyruar të pajtohen me ‘kryevepra’ të televizioneve tona.

E padyshim, televizioni më i madh tek ne, është makina propaganduese e trushpëlarëse më e madhja jo vetëm në Ballkan.

Në diçka që i ngjan televizioneve publike në vendet diktatore – RTS i Millosheviqit ka qenë deri diku ndoshta më i butë – RTK-ja merr një formë nënshtruese ndaj pushtetit, duke bërë edhe ato që vet ata nuk bëjnë. Continue Reading

Filma

Geostorm (2017) – Recensim

Thonë se nuk është burrërore të dal loti. Dhe mbështetur në këtë parim dembabadem, provoj të ruaj nderin kombëtar, deri në maksimum. Por, ka raste kur burrëria më lëshon. Këto raste janë shumë të rralla. Një rast i tillë qe edhe fundi i këtij filmi. Continue Reading