TV Reviews

This Is Us – Recensim serie

Disa momente pasi për herë të fundit sheh dhe prek njeriun ndoshta më të rëndësishëm në jetën tënde, një grumbull jabanxhinjsh fillojnë ta mbulojnë pashpirt atë trup derisa dëgjon me dhunë dheun si përplaset. Për pak minuta gjithçka kthehet në normalitetin e ri që do të jetë një rrugëtim i gjatë, ndoshta i pafund i …

Filma

The Worst Person in the World – Recensim

Kur dashurohesh, së pari zemra, e pastaj edhe krejt bota jote nis të lëvizën më shpejt se zakonisht derisa gjithçka tjetër ndalon në moment. Kjo i ndodh Julie, që është personi më i keq në botë ani pse dikush te grupi i futbollit (pse jo dhe grupet tjera!), do thoshte që ky titull më përshtatet …

lomsh

Depresioni i dasmës

Ktunihere ‘qitshin kulaq’, mlidheshin burrat në dhomë, rinia te dera, edhe bojshin hajgare tu përgoju noj plak, ose nojkon qaty te fmija. Masanej dita e grave, ose dita kur e nisshin qejzin. Gratë që merrshin nuse shkojshin ma vonë, edhe veç kqyrshin, si delegatë në lojë të futbollit, e ato të nuses e kallshin. Në …

the sopranos
TV Reviews

The Sopranos – Recensim serie (pa spoilera)

Kemi karaktere me bollëk të cilat kanë pushtet, janë mizor, të pashpirt, por krejt këto ju arsyetohen me një “të metë” që shtjellohet gjatë episodeve. Ky shtjellim, ky arsyetim, nuk bëhet te asnjëri që kam parë më mirë se sa te The Sopranos. Për shkak të kohës së realizimit, Tony Soprano mund të ketë qenë …

Dokumentarë

Rooney (2022) – Dokumentar

Derby County ka falimentuar* Shumica nuk keni dëgjuar kurrë për këtë ekip, e ndoshta disa kanë dëgjuar për Wayne Rooney! Ky djalë është artisti i njërit prej golave më të bukur në Premier League, e njërit prej asistimeve më të mira në Ligën MLS. Shikojeni këtë të fundit, do të mahniteni, sepse të parin e …

Midnight in Paris
Filma

Midnight in Paris (2011) – Recensim

Ekziston një adet tek pleqtë që e kaluara ishte më e mirë se e tashmja. Normale është kjo nëse e shohim nga aspekti fizik, por ekziston edhe një ide që disa e paramendojnë të kaluarën para lindjes së tyre si një periudhë shumë më e mirë se ajo në të cilën jetojnë. Sigurisht që të …

the northman
Filma

The Northman (2022) – Recensim

Çfarë filmi epik, çfarë fotografie, çfarë rrëfimi premtonte të ishte The Northman pas trailerit të parë! Dhe krejt këto ofrohen gjatë filmit, por ka shkëputje nga thelbi, nga tema, e cila kërkohet të mbahet ngjitur nga shikuesi i cili ndërkohë duhet të shijojë krejt bukurinë vizuale që ofron filmi gjatë kapërcimeve nga një akt në …

Filma

The Batman (2022) – Recensim

Më në fund, filmi i përkryer i Betmenit! Në çdo aspekt, The Batman mbërthen botën e heroit të errët, duke shtruar një themel që mund të na ofrojë njërën nga trilogjitë më të mira në historinë e filmit. Prandaj, mendoj që ky film do të vlerësohet edhe më shumë pas nja dhjetë viteve, apo kurdo …

peaky blinders
TV Reviews

Peaky Blinders – Recensim serie (me spoilera)

E kam pak problem me këto vepra që lartësojnë antagonistët! Për dikë që e sheh Peaky Blinders brenda një jave, a një muaji, pa pritur me vite për episodet e radhës, mund të duket një seri fantastike me ngritjen e Shelbyve nga llomi në kompani milionere me pjesëmarrje në parlament! Diqysh është një fitore kundër …