Targarienët

Është një rresht te kënga Demonët e Imagine Dragons që më ka bërë të mos kem shumë besim në njerëz që sot i marr si shembuj pasi “të gjithë të shenjtët dikur i kthehen pasurisë”.

Adriatiku nuk është as i pari, e fatkeqësisht, as i fundit në këtë listë që kushedi sa persona do të ketë aty, por e di që mua s’do më shohin në të.

Por, ndryshimi është ligj i natyrës, dhe gjatë këtij transformimi secili zgjedhë rrugën e tij të cilat nuk do të takohen më kurrë. Fatmirësisht.

Princi

E dimë të gjithë që ngushëllimi për princi ishte një katastrofë e cila çuditërisht u pranua edhe nga vetë autori si e tillë, duke i hipur autobusit së vetëkritikës, ndonëse në një tentim të zbehtë për ta ridestinuar si shaka edhe postimin origjinal.

Por, 2022ta do të mbahet në mend si viti ku Kosova u privatizua, duke mohuar transmetimin për qytetarët e Kosovës të cilët nuk ishin abonentë të kompanisë të cilën e udhëheqë Adriatiku!

I dimë ligjet, dhe mungesën e tyre, fatkeqësisht. Ndalimi i transmetimit të reprezentacionit të Kosovës nëpërmjet internetit – diçka që ka bërë RTK1 deri vitin e kaluar, nuk ka të bëjë me të drejta të transmetimit.

Është një politikë të cilën e ndjekë versioni i ri i autorit të Rubikonit.

Adriatiku 2.0

Derisa Adriatiku që njoh, dhe e cilësoj si njërin nga intervistuesit më të mirë 1në1, perëndoi me largimin nga KTV, versioni i dytë i tij, si një udhëheqës televizioni ngjan në një udhëheqës të pashpirt i cili nuk kursen gjë për të arritur qëllimin e tij.

Kalimi nga një autor emisioni në një drejtor televizioni ka qenë një hap interesant që mezi kam pritur të shoh si do të zhvillohet.

Por, në vend të krijimit të emisioneve e formateve interesante, gjithçka që bëri ishte të shfrytëzojë buxhetin e pafund duke blerë seritë nga të gjitha kanalet konkurrente, përfshirë edhe formate të kota televizive.

Streha

Derisa studioja e Rubikonit, që kishte filluar nga një tavolinë rrumbullake me ndriçim minimal dhe një ekran me rubikonin, për të kaluar në një studio modeste ku djersiteshin presidentë e kryeministra, të cilët humbnin “udhën në oborr”, vazhdonte të rritej e të bëhej megalomane, Adriatiku si për ironi, zvogëlohej.

Sot kemi një studio gjigante, ku Adriatiku humbet në tabletin e tij në shumicën e kohës, derisa ‘ekspertët’ janë thjesht njerëz që ndajnë mllefin në mungesën e mysafirëve që duan të kenë para tyre.

Derisa prisja që do të ndryshonte për të mirë tërë skenën televizive në Kosovë, fatkeqësisht i vetmi që ndryshoi është vetë ai duke u strukur në strehën e njerëzve që shajnë e përdorin fjalorë rrugësh në emisione kinse komike për ‘rob’, e emisionet me mysafirë që rrëfejnë ‘lehtësimin’ e përdhunimit vazhdojnë të qëndrojnë pa kërkuar as edhe një falje ndaj audiencës.

Akademia

Adriatiku i KTV-së mund të cilësohej si njëri ndër njohësit më të mirë të situatës politike dhe shoqërore në Kosovë, përfshirë edhe kolumnet e tija në Koha Ditore, ndërkohë versioni 2.0 bën cicërima për Big Brother VIP dhe i lëshohet ASHAK-ut në mbrojtje të këtyre produkteve degjeneruese.

Adriatikun si pjesë të ASHAK-ut do e besoja para disa viteve, por si komentues të BBVIPKS?! As në ëndrrat më të këqija!

Me krejt potencialin që ka, nuk mund të mos them që si shikues dhe si fans i madh i versionit 1.0, jam tejet i zhgënjyer. Ndoshta versioni 3.0 do të jetë një rikthim i madh. Vetëm mos të jetë ndonjë Dardania Post!

About Author

Writer?!

You might also enjoy:

%d bloggers like this: