S’po ju vjen marre?!

Filmi numër një për shikueshmëri në rajonin tonë është një afishe me gjoks të zhveshur gruaje, me gjinjtë mbuluar nga një krah burri!

Në rreth 110 minuta film, janë 6 minuta skena eksplicite seksuale, për të cilat besoj që shumica e kanë nisur këtë film. Në rregull, shumicës nuk i duhen më shumë se 6 minuta ndoshta, por problemi është që janë të ndara në dy pjesë nga 3-4 minuta, dhe pjesët goxha kanë distancë në mes tyre!

I konsideruar si glorifikim për ‘sindromin e Stokholmit’ – ku të rrëmbyerit dashurohen në rrëmbyesit, filmi ndjek një (motër) polake, e cila në ditëlindjen e saj të 29të rrëmbehet gjatë festës në Itali.

Por, krejt kjo ngjarje ishte vënë në aksion pesë vite më parë, kur babai i një pjesëtari të mafisë siciliane vritet në kulm të një ndërtese bregdetare, pak pasi i biri po shikonte me dylbi një vajzë e cila shkundte flokët, e vetme, në mes të bregdetit, jo plazhit!

Ishte ky imazh që e kishte mbajtur gjallë Masimon, i cili pasi e kidnapon i kërkon vetëm 365 ditë që ta bindë ta pranojë atë! Po të ishte film shqiptar, do të kryhej krejt meseleja për tri ditë, dhe pas 270 ditëve, babina!

Që filmi t’i çan nervat, e shihni qysh në fillim! Menjëherë filmi nis hovshëm, me të dy karakteret kryesore në botët e tyre duke sharë e provuar të duken si të pakompromis në idetë e punët e tyre! Dhe krejt kjo ndodh me një anglishte nën-mesatare, e ngjashme me disa nga filmat tonë aksion!

Ar ju lost bebi gërl?

Arr ju toking baut mi?

Kur jemi tek gjuha, ajo polake, mësojmë gjenezën e një fjale që përdoret në muhabete rrugaçërie, si dhe si të shajmë në polonisht. Krejt kjo falë shoqes së ngushtë të Laurës!

Që mos ta shikoni filmin, polonisht ku&va qenka ‘fuck’

Tek polakët, kemi edhe një të dashur të Laurës, i cili mund të ju ngjajë në Helsinkin e ‘Casa de Papel’, por kjo më shumë mund të jetë një racizëm i nënvetëdijes tuaj.

Nuk jemi krejt QELAT të njëjtë, ani pse ngjajmë!

Ngjashëm edhe nuk janë krejt filmat erotik të njëjtë!

Ky, ‘365 dni’ nuk është film erotik, ani pse mund të insistojë në diçka të tillë.

Nuk është as pornografi, ndonëse me një picamen do të mund të kalonte në një të tillë.

Është diçka në mes, që provon të japë diçka sensuale, romantike, duke provuar të shfaqet i guximshëm me disa skena eksplicite seksuale. Thjesht, i japin zor në gjithçka, nga anglishtja, deri tek dashuria!

Gjëja e vetme pozitive një fjali që e dëgjoni në fillim të filmit.

Çfarë është parajsë për sytë, është ferr për zemër!’

Ma mirë kqyrni pornografi, nëse keni nevojë, e përfundoni më shpejt e më lehtë, se sa të harxhoni 114 minuta me njërin nga filmat më të këqij ndonjëherë. Nota personale: 0/5

About Author

Writer?!

You might also enjoy:

%d bloggers like this: