Showing: 1 - 10 of 1,165 RESULTS
Filma

Tetris (2023)

Nuk di a është vetëm gjenerata e jonë që të gjitha kujtimet e fëmijërisë i kanë ose nën frikën e terrorizmit serb, ose me zhurmët e agregateve e vrasjeve të pasluftës, por të lindurit në pjesën e dytë të ‘80tave, nuk jemi ‘bash mirë’! Për neve, që provonim të mbijetonim disi, Tetrisi ka qenë luks. …

lomsh

Ramazani 30

Përkundër që ankona që jam plak, nuk i kam përjetu, e le ma m’i agjëru 30 ramazana, mirëpo, pasi po afrohemi tek cikli i parë i kujtimeve, u ktheva pak në kohë. Jemi kon ma ngusht, ma kallaballëk, e jemi kënaqë ma shumë. Më kujtohen Ramazanet e paraluftës, sofra me mbështjellëse portokalle, gjyshja, vëllai e …

lomsh

ADN-ja e një populli skllav

Nuk ka kombinim ma të rrezikshëm se padituria edhe frika! Të paditurit frikacakë i bëjnë skllevërit më të mirë, dhe prandaj prej Bizantit, Bullgarit, Serbit, Otomanit, e deri te vetë shqiptari – Enveri e masanej Edi, kanë sunduar mbi popullin tonë! Skllavëria kurrë nuk ka qenë në dyshim për popullin tonë, sidomos për analfabetët funksional …

TV Reviews

Alaska Daily – Sezoni 1 (pa spoilera)

Në Alaskë, larg jetës së rrëmujshme, zhvendoset Ajlina, një gazetare hulumtuese e cila kërkon të gjejë një pikë rifillimi për të pastruar emrin e saj profesional. Ajo është akuzuar dhe dëbuar pasi një hulumtim i saj nuk kishte arritur të gjente prova nga publiku dhe organet e rendit, duke humbur besueshmërinë te publiku i gjerë. …

TV Reviews

The Newsroom – Recensim serie (pa spoilera)

Është një video në YouTube për tre minutat më të sinqertë në histori të televizionit. Dhe nëse në fund të asaj videoje që zgjatë nja dy minuta më pak se të lexoni këtë recensim nuk keni vendosur të shikoni ‘The Newsroom’ atëherë nuk besoj që do të vendosni ta shikonit pas këtij shkrimi. Si idealist …

Filma

Good Night, and Good Luck (2005) – Recensim

Edhe në luftë janë disa rregulla, e lëre më në liri. E liria pa lirinë e të shprehurit është tirani! Keqpërdorimi më i madh i lirisë vjen menjëherë pas përfundimit të luftës për të. Mund të grabitësh, pushtosh, dhunosh, e vrasësh në emër të lirisë, pa tu kërkuar kurrë llogaria për veprat që ke bërë. …

Filma

Triangle of Sadness (2022) – Recensim

Nëse ka një film që shpërfaqë më së miri gjendjen e sotme të njerëzimit duhet të jetë filmi i Ruben Ostlund, që me plot merita ka fituar Palmën e Artë në Kanë. Nën regji dhe skenar të filmbërësit të famshëm suedez, Trekëndëshi i Pikëllimit në mënyrë goxha të mençur me një realizim perfekt thumbon shtresat …

Filma

Gladiator (2000)

“Nothing happens to anione that he is not fitted by nature to bear” Pleqtë thonë “njeri osht ma i fortë se guri”. Dhe fatlum janë ata të cilët nuk përshkruhen nga kjo fjali e trashëguar me vite, e që sigurisht nuk e kemi dëgjuar për së pari te ‘Gladiator’. Filmi i Ridley Scott tregon historinë …

Filma

The Godfather Part II (1974) – Recensim

Është e çuditshme ndjenja e prindit ndaj fëmijëve të tij! Disa i shohin si fruta të cilat duhet të japin një pasqyrim më të mirë të tyre, disa i shohin si garanci për moshë të shtyrë, e disa nuk i shohin fare! Sigurisht që ka prindër të mirë, të tillë që dëshirojnë të kënaqin pasardhësit …

Filma

Inception (2010)

Janë disa vende të njohura në të cilat kthehemi në ëndrrat tona, disa herë brenda vitit. Sikur jemi të ngujuar në një mision, një enigmë, të cilët duhet ta zgjedhim që të vazhdojmë në ëndrrat tjera. Janë edhe disa ëndrra të cilat e dimë që jemi në ëndrra – në maje të ndërtesës që ka …