Duhet të pranojmë që episodi i parë na gjen të habitur dhe na dërgon në një ambient jo-familjar për neve si shikues. Nuk është Saul, por është Mitch McGill, i vetëm në këtë botë plotë njerëzish të panjohur. Ashtu edhe do të mbetet, si Jimmy deri në fund të këtij sezoni. Krejt kjo vjen pas minutave bardhë e zi që shërbejnë si hyrje dhe na dërgojnë në jetën e Saulit pas ngjarjeve në ‘Breaking Bad’.

Por, sezoni më shumë zhvillohet në ngjarjet para BB dhe kalitjen e karakterit të Saul Goodman. Kemi një vështrim mbi historinë e familjes së Saul, një vështrim mbi karakterin e tij të butë, karakterin human që me kalimin e kohës sikur ai edhe ne e mësojmë që ndoshta nuk është edhe arma e duhur për të mbijetuar në një botë të atillë.

Jo vetëm Saul, ky sezon na ofron edhe karaktere tjera si Tuco e Mike. Edhe pse Tuco ka vetëm një episod me hapësirë të madhe, ai e dominon atë episod me paraqitjen e tij. Është ndjenjë interesante, e mirë ti shohësh përsëri këto karaktere në ekran.

Mike ka hapësirë më të madhe, dhe që nga momenti i parë në skenë të bën ta duash si karaktere, të ringjall atë dashurinë që kemi ndjerë ndaj tij tek BrBad. Janë dy-tri episode që e vendosin tregimin e Mike në plan të parë, por episod si ‘Five-O’ është vështirë të gjejmë në këtë sezon, dhe këtë vit në total. Ngjarja në këtë episod depërton thellë në tregim dhe karakterin që deri atëherë e kemi njohur si të ‘gurtë’ të Mike.

Qyshdoqoftë, ky sezon premton një vazhdim të tregimit të Gilligan, që përkundër mungesës së dyshes kryesore, dëshmon se një tregim mirë i shkruar mund të mbijetoj. Ndoshta ka edhe shumë kohë para se të kemi Saulin e vjetër, por nuk jemi për ngut. Nota personale për sezonin e parë është 5/5.

About Author

Writer?!

You might also enjoy:

%d bloggers like this: