Categories
Filma

The Tomorrow War (2021)

Nganjëherë hasim në ide të mira në filma, por të cilat nuk shtjellohen në mënyrë të përsosur. E tillë është ideja pas filmit ‘The Tomorrow War’. Në botën që vjen në këtë film, një ditë zbarkojnë një grup i njerëzve që vijnë nga e ardhmja, viti 2051, kur njerëzimi po përballej me një specie vrastare […]

Categories
Filma

Together (2021) – Recensim

Më duket e pështirë kur disa qeshin me gjërat që bënim në fillim të pandemisë – pastrimi i rrugëve, larja e duarve, distanca, e krejt masat tjera, por më të gërditshmit janë ata që tallen me orën policore, diçka e aplikuar anembanë botës, dhe e treguar si efektive në menaxhimin e turmave! Nejse… E keni […]

Categories
Filma

The Birds (1963) – Recensim

Mjeshtri i trilerit, Alfred Hitchcock kryesisht na frikëson pa bërë shumë potere. Ashtu janë pjesa më e madhe e filmave të cilët në heshtje ndërtojnë llahtarinë që do të na tmerrojë. ‘The Birds’ është më ndryshe. Në San Francisko, në një dyqan kafshësh, një pasanike që merr çfarëdo që dëshiron takon një avokat. Mellani do […]

Categories
Filma

Reminiscence (2021)

Nick Bannister është një hetues privat i mendjes, dhe pos endjes nëpër mendjet e klientëve të tij, ai shfrytëzon makinën e tij edhe për vetveten. Kjo ndodh pasi në jetën e tij futet një kliente që do t’i ndryshojë jetën, Mae. Ajo çfarë dukej të ishte një rast i zakonshëm, për të bëhet një obsesion […]

Categories
Filma

Citizen Kane (1941)

Në “Kujtime, ëndrra, reflektime,” Carl Gustav Jung dëfton gjërat nga e kaluara e tij dhe si ato kanë ndikuar në jetën e tij më pas, fillimisht duke pranuar që ky libër më shumë i ishte shfaqur si detyrim se sa si dëshirë për ta shkruar. Në mesin e shumë gjërave në këtë përmbledhje autobiografike ai […]

Categories
Filma

Sweet Girl (2021)

Një burrë i pikëlluar pas vdekjes së bashkëshortes, kërkon drejtësi për vdekjen e saj derisa provon të mbrojë të bijën. Kështu përshkruhet filmi që ashiqare na njofton që kemi të bëjmë me një film aksion me Jason Momoa dhe Isabel Merced. Dhe të jem i sinqertë, ishin këta dy arsye pse vendosa ta shihja, pasi […]

Categories
Filma

Fast & Furious 9 (2021)

Nuk di i sati film i kësaj sage është ky, nuk di sa i kam shikuar, por e di që ende më i miri që kam parë nga kjo seri është Tokyo Drift. Tokyo Drift ka një ansambël aktorësh krejt ndryshe nga tjerat, një ambient tjetër, dhe një histori më tërheqëse. Vazhdimet tjera janë ripërpunim, […]

Categories
Filma

Ordinary People (1980) – Recensim

Gjatë vitit të kaluar, mijëra familje kanë humbur të dashurit e tyre nga pandemia! Sigurisht që vdekja është një proces i pandalshëm, por vdekja nga vdekja ndryshon, ndonëse dhimbja është rrënuese! Trajtimi i kësaj dhimbjeje, periudha pas humbjes së një anëtari të familjes kërkon qasje profesionale psikologjike, varësisht prej shkallës së traumës që shkakton. Nuk […]

Categories
Filma

The Perks of Being a Wallflower (2012) – Recensim

Pse nuk shkruajmë letra? Për shkak se dinamika e jetës na shtynë që të marrim përgjigjet, dhe të përshpejtojmë gjithçka nga frika që mbetemi mbrapa?! “You can’t just sit there and put everybody’s lives ahead of yours and think that counts as love.” Disa gjëra sa më shumë që flenë, aq më të qarta bëhen, […]

Categories
Filma

Stay (2005) – Recensim

Janë disa ëndrra në të cilat e dimë që jemi në ëndërr. Janë disa ëndrra tjera që na duken aq të vërteta sa që na bëjnë të ndjehemi që po çmendemi, dhe gëzohemi kur hapim sytë dhe e kuptojmë që ishte ëndërr. Por, më të këqijat janë ato përralloret, ku gjithçka është e përkryer, e […]