Categories
lomsh

Për gazetarët e sportit

Dje i pashë nja dy-tri komente në lidhje me ‘paaftësinë’ e gazetarëve për me bë më shumë presion ndaj selektorit të Kosovës. Më falni, po për çfarë gazetarë po pyesni? Ku janë ata gazetarë sportiv? Në Kosovë, ata që vetëquhen gazetarë, nuk kanë lidhje me gazetari! E njëjta vlen për analistët e komentatorët sportiv! Këtu, […]

Categories
lomsh

Judas and the Black Messiah (2020) – Recensim

Filmi nis me një shpjegim të thuktë se çfarë na pret në dy orët e ardhshme. Inspiruar nga ngjarje të vërteta, Bill O’Neal jep një intervistë për televizion kur e pyesin se çfarë ka për t’i thënë të birit të tij. Para se të dëgjojmë fjalët e tija në vitin 1989, kthehemi tek revoltat racore […]

Categories
lomsh

Flutura B

Nganjëherë është shumë e rëndësishme mu kthy mbrapa edhe me gjet momentin, pikën e kthesës, kur jeta, ka marrë një drejtim tjetër nga ajo që ka mund të ishte sot. Me gjet atë momentin kur në vend të opsionit të parë ke zgjedh opsionin B, edhe me ndjekë rrugën nëpër B që ta ka pru […]

Categories
lomsh

CODA (2021)

Njerëzit me të meta nuk kanë nevojë për dhembshurinë e ndihmën tonë sa kanë nevojë për pranimin e tyre si të barabartë në shoqëri. Dhe ky pranim i njerëzve që kanë mungesë të gjymtyrëve, ndjenjave, apo hendikepe tjera, në shoqërinë tonë ende mbetet tabu, dhe shihet si e metë e një familjeje, diçka për tu […]

Categories
lomsh

Succession – Sezoni 1&2

Njerëzit e çuditshëm janë ata që nuk ndjekin një linjë të jetës, profesionit të tyre, dhe i tillë është Adam McKay. I njohur për filma komedi bizare, të cilat më pëlqejnë, me Will Ferrell në rolet kryesore, McKay ka ‘devijuar’ nga zhanri i tij duke u përzier edhe në politikë – Vice; e ekonomi – […]

Categories
lomsh

Krejt burrat

Pas tragjedisë në Ferizaj, shumë meshkuj kanë provuar të distancojnë veten duke insistuar që “nuk janë krejt burrat njëjtë”. Dje, një burrë, në pikë të ditës, përndoqi dhe sulmoi tri çika të reja. Tmerri i kësaj të dytës është që kjo ndodhi në dritë, në sy të shumë vetave, dhe asnjë nuk intervenoi në mbrojtje […]

Categories
lomsh

Euro2020 Parashikimi

Një vit me vonesë, pa Kosovën, e pa Shqipërinë, Euro2020 më në fund do të fillojë. Ndryshe nga që jemi mësuar, por së paku do të kemi fansa dhe jo audio-incizime banale të brohoritjeve të cilat vetëm sa i bënin ndeshjet më bajate gjatë 13 muajve të kaluar. Favoritët Ekipi i dytë i Francës – […]

Categories
lomsh

Friends: The Reunion (2021) – Recensim

Ju që keni pritur ndonjë risi nga jeta e gjashtëshes tuaj të preferuar, mos e shikoni sepse nuk ia vlen. Ky special është më shumë një përmbledhje kujtimesh të gjashtëshes, e cila bën një kuiz dhe tregon për historitë e prapaskenat e serisë. Por, ka edhe të mirat e tija ky special. Ajo që më […]

Categories
lomsh

Luan Morina, vetëvrasës serik

Nëse keni ndonjë shqetësim të ngjashëm mos hezitoni të telefonin Linja e Jetës – pa pagesë në 0800 12345, çdo ditë nga ora 18:00 deri në orën 02:00. Zakonisht në maj, kur është muaji i shëndetit mendor, tashmë e disa vite, ‘festoj’ tani 11 vite që nga ‘pranimi’ i diagnozës për anksiozitet të përgjithshëm dhe […]

Categories
lomsh

lakmia

Shumë sende nuk i kuptoj tek njerëzit, nuk mundem me gjet diçka racionale për veprimet a mendimet e tyre, ama kurgjo nuk osht si lakmia. Ma së shumti tek njerëzit m’dhimben ata që nuk arrijnë me kriju ni filozofi, shije, a mendim për jetën edhe sendet tjera. Hala ma shumë ata që e krijojnë një, […]