Categories
TV Reviews

Ted Lasso – Sezoni 2 (me spoilera)

Mjaftojnë këto 22 episode me vendos Ted Lasso në mesin e komedive ma të mira ndonjëherë! Një komedi që duhet me qenë e bezdisshme, arrin të bëhet aq e ngrohtë, aq e dashur, sa që ekziston vetëm një fjali që po e huazoj nga një shoqe e imja për ta përshkruar këtë seri: “Ted Lasso […]

Categories
TV Reviews

Loki – Sezoni 1 (pa spoilera)

E keqja është që kohën e shohim si diçka lineare që lëvizë vetëm në një drejtim. Pak a shumë sikur një rreth i ngujuar në botën dy dimensionale që do të lëvizte vetëm në një rrafsh, pa pasur idenë që ekziston dimensioni i tretë ku mund të lëvizë lirshëm, dhe të kalonte tek nga pika […]

Categories
TV Reviews

Brooklyn Nine-Nine – Recensim Serie

Andy Samberg ka qenë njëri ndër aktorët e preferuar kur kisha filluar të shikoja Saturday Night Live, në fund të 2000tave. Sidomos mbresëlënëse ka qenë pjesa e këngëve të adaptuara me The Lonely Island. Ta shihja në një seri si ‘Cuckoo’, më ka bërë të mendoja që nuk do t’ia dalë pas largimit nga SNL. […]

Categories
TV Reviews

Seinfeld – Recensim Serie

Seinfeld është tani në Netflix! Bashkë me komeditë tjera si ‘The Big Bang Theory’ e ‘Modern Family’, provon të mbulojë mungesën e komedive tjera më të njohura tek ne si ‘Friends’ e ‘The Office’. Ndonëse me “trakë të qeshurash”, Seinfeld përshtatet më shumë me fansat e The Office e Modern Family, se sa për ata […]

Categories
TV Reviews

Warrior Nun – Sezoni 1

“Zoti është me të, ajo s’do të dështojë…” Të dhjetë episodet e murgeshës luftëtare janë pjesë nga Bibla, në këtë seri të Netflix, që sjellë aventurat e një vajze të re jetime, e cila zgjohet në një morg të kishës, me superfuqi të reja. Ava ringjallet si Bartëse e Aureolës, e cila është fshehur në […]

Categories
TV Reviews

Mr. Bean – Recensim serie

Ka qenë qershor, i 4ti me gjasë, i vitit 1996, kur në pauzë të Roland Garrosit, do të shihja për herë të parë Mr. Bean! Është ai episodi kur shkon në darkë për të festuar ditëlindjen e tij! (Vetëm vite më vonë do e kuptoja kënaqësinë e festimit të ditëlindjeve i vetëm!) Që nga momenti […]

Categories
TV Reviews

Dickinson – Sezoni 2 (pa spoilera)

Fillimisht, nuk pata planifikuar të shkruaja për sezonin e dytë të kësaj serie, marrë parasysh që është goxha pak i popullarizuar tek ne. Por, prapë, insistojë që gjërat e mira duhet të përmenden, të shkruhet e të flitet për to! ‘Dickinson’ ngjashëm si vepra e Emily Dickinson, mendoj që është ndër ato që ia vlen. […]

Categories
TV Reviews

Fargo – Sezoni 4 (pa spoilera)

Jeta s’është asgjë tjetër pos një garë që të bëhesh kriminel e jo viktimë. Kanzas Siti, shteti i Mizurit, viti 1950. Këtu zhvendoset sezoni i katërt i Fargos, që si një seri antologjike – që ndërron temën dhe ansamblin çdo sezon – është ndër veprat më artistike në televizion aktualisht. Si çdo sezon paraprak, edhe […]

Categories
TV Reviews

The Boys – Sezoni 2 (pa spoilera)

Ka pasur shumë gjëra të mira tek sezoni i dytë i ‘The Boys’, sa që është e pamundur të përmblidhen në vetëm një recensim. Ndoshta edhe më shumë se në të parin sezon. Njëra ndër gjërat e mira ka qenë ardhja e Aya Cash në rolin e një super-heroine të re. Së fundmi, e njohur […]

Categories
TV Reviews

Your Honor – Sezoni 1 (pa spoilera)

Bryan Cranston njihet më shumë si Hajzenbergu i ‘Breaking Bad’. Por, ngushtimi i aftësive të tija prej aktori në vetëm një karakter mendoj që është fyes ndaj tij. Bryan Cranstonin, si në komedi, si në dramë, si në ditë të mira, si në të këqija, e gjeni si një aktor superior që përçon emocionet më […]