Nuk jam i njohur shumë me punën e Florian Gallenberger, por nëse hulumtojmë pak për filmat që ka bërë vërejmë se ka dëshirë të merret me ngjarje të veçanta nga këndet më të ndryshme të botës. Duket se John Rabbe do të jetë filmi i radhës që do të shoh nga ai. Por, këtu do të përqendrohemi tek filmi Colonia.

Daniel është një aktivist i të drejtave të njeriut që aktualisht gjendet në Kili. Lena është stjuardese dhe e dashura e Danielit, e cila ka ardhur për vizitë tek ky i fundit. Të nesërmen ndodh puçi i Pinoçes i cili shtypi çfarëdo lëvizjeje përfshirë edhe atë të Danielit. Ky i fundit arrestohet dhe dërgohet në kampion Colonia Dignidad i cili menaxhohet nga një predikues gjerman i njohur si Paul Schafer (jo frontmeni i bendit të David Letterman). I njohur si kampi nga i cili nuk ka dal njeri, Colonia paraqet një mision të pamundur për Lenën.

Daniel portretizohet nga Daniel Bruhl i cili ka dëshmuar veten në disa filma para këtij. Në anën tjetër, ndoshta nga të qenurit një potterhead masiv, akoma nuk mund të largoj imazhin e Hermione nga fytyra e Emma Watson. Por, këtu ku ajo ka një hapësirë shumë më të madhe në krahasim me disa nga filmat pas epokës së Harry Potter. Dhe për mendimin tim ajo kap çdo moment që i ofrohet në këtë film duke portretizuar një karakter shkëlqyeshëm. Kësaj dysheje për kah aktrimi nuk i ikën as Michael Nyqvist që sjell Paul Schaffer. Ndoshta ai arrin të vjedh goxha shumë nga dritat e skenës me punën e tij të shkëlqyeshme. Goxha i ndihmon filmit dhe shtjellimit të tregimit, e bën atë që është.

E Colonia mbetet një film me një temë mjaft shqetësuese të sjell për merak në ekran filmik. Jo kushedi çfarë filmi, por megjithatë nuk dëshpëron. Nota personale: 3/5