Njëri ndër serialet më të dashura britanike për mua është ‘Dad’s Army’. Adaptimi në ekran të madh i këtij seriali televiziv ka qenë një ndër pritjet më të mëdha për dimrin e kaluar. Por, ndoshta do të ishte mirë të mësoja nga adaptimi i ‘Mrs Brown’s Boys’. Injorimi nuk më ka kryer punë. Vetëm sa më ka sjell zhgënjim me këtë film.

‘Dad’s Army’ ka mungesë skenari. Mungesë serioziteti. Një spiune joshëse gjermane vjen për të infiltruar grupin lokalë në një vendbanim bregdetar britanik. Pushtimi gjerman pritet të nis nga ky vend, dhe informatat më të hollësishme ju sjellën nga kjo spiune e cila vëzhgon një grup pleqsh impotent lokal. Derisa njëri është profesor i spiunes, të tjerët janë të panjohur dhe sidomos komandanti i grupit joshet nga ajo. Kjo sjell një dyluftim bricjapësh ndërmjet komandantit dhe profesorit për ‘dashurinë’ e saj.

Por, pjesa më e madhe e komedisë, për mua e vetmja, është e përqendruar tek ndodhitë që ndodhin në stërvitje të grupit i cili përbëhet nga disa prej emrave më të njohur të kinematografisë britanike për momentin. Nëse i keni parë më herët në ndonjë film, Michael Gambon, Bill Nighy, Toby Jones, Tom Courtenay, do të gjeni humorin vende-vende. E në rolin e spiunes vjen Catherine Zeta-Jones e cila nuk ka deficit bukurie as në këtë moshë.

Përkundër këtyre emrave, ‘Dad’s Army’ mbetet zhgënjim për mua. Badihava jam lodhur të gjej gjëra pozitive në këtë film, fotografia, kasti, disa skena komike. Filmi, pos nëse keni arsyet e mësipërme për ta shikuar, do të zhgënjej çdokënd të panjohur me serialin apo me kastin e aktorëve. Nota personale: 3/5

About Author

Writer?!

You might also enjoy:

%d bloggers like this: