Nuk di i sati film i kësaj sage është ky, nuk di sa i kam shikuar, por e di që ende më i miri që kam parë nga kjo seri është Tokyo Drift.

Tokyo Drift ka një ansambël aktorësh krejt ndryshe nga tjerat, një ambient tjetër, dhe një histori më tërheqëse.

Vazhdimet tjera janë ripërpunim, përsëritje, ribërje, reprizë, reeeee… e vetmja gjë që ndryshon është teknologjia e përdorur për efektet vizuale, dhe ndonjë risi aty këtu për rolet dytësore.

Kësaj radhe, teknologjia përdoret për të bërë disa ngjarje, skena, të cilat as në videoloja s’duken të besueshme, e lëre me në filma që nuk identifikohen si fantastiko-shkencor. Janë skena në pjesën e dytë të filmit, para finales.

E finalja, është ‘cheesy’, e lodhshme, asgjë më ndryshe se tjerat.

Por, filmi mbush të gjitha kutitë që i duhen një filmi komercial – aksion, shpejtësi, vetura e fytyra të bukura, ‘eksplodime’, ‘romancë’, sarkazëm, dhe tentim dhembshurie për të cilën temë kemi pasur shumë meme.

John Cena vjen në rolin ‘misterioz’ të vëllait të Vin Diesel, me temën që provon të thellohet më shumë në historinë e familjes Toretto. Është një temë e thjeshtë në konfrontimin familjar ndërmjet dy vëllezërve polarizues, derisa të dy tentojnë të arrijnë tek një pikë, por për qëllime të kundërta.

Vijnë edhe emrat tjerë të zakonshëm të kësaj sage, me ndryshimet e lartcekura. Asgjë të freskët pas nëntë filmave.

Do të ketë edhe vazhdim të dhjetë, me kushedi çfarë teme. Edhe ai vazhdim do t’i kënaq si fansat e kësaj sage, ashtu edhe producentët e pjesën e kastit. Pse jo? Derisa FF kënaqë këto palë, do të kemi edhe një 10 filma tjerë. Tekefundit, në mos aktorët e përfshirë po kanë ndonjë projekt më serioz e më të mirë.

Nejse, duhet të pranojmë që Justin Lin në aspektin vizual po bën punë të mirë. Nota personale: 2/5

About Author

Writer?!

You might also enjoy:

%d bloggers like this: