Jason Momoa, he bukurosh!

Si zakonisht, edhe këtë FF e filloj me atë idenë që Dom dhe familja e tij do të shpëtojnë botën, si gjithmonë në çastet e fundit! Edhe gjithmonë ia dalin sepse “Familja, man”!

Po qysh në ‘aksionin’ e parë, Dom dhe familja dështojnë sepse i biri i Hernanit po lyp hak, për ‘familje’!

Edhe mënyra ma e mirë për të qëruar hesapet në një film si ky është një garë veturash. Kjo garë vjen në Brazil, kur në kërkim të shpëtimit të Letit, Domi takon balldëzen e tij. Edhe balldëzja si krejt familja është e ‘trentë mas kerreve’. Në garë me Danten – Jason Momoan – Domi mëson që duhet të zgjedhë mes balldëzes edhe shokut!

Si çdo shqiptar, në mungesë të bagjanakut, Domi zgjedh balldëzen, sepse… “Familja, man!”

Edhe këtu, çdo njeri që ia ka plasë Domi me këtë familjen e tij, e gjen arsyen të vazhdojë filmin, sepse më në fund Dante do të merr hak për të gjithë neve! Megjithatë, e dimë se në fund Domi edhe familja kthehen edhe fitojnë – kjo ndjenjë është me neve, sepse gjithë ndodh kështu!

Mirëpo, do ta doni fundin, ndoshta jo aq sa unë, sepse…

Karakteri i Jason Momoas i jep jetë këtij filmit, edhe krejt dallaveret që i bën fund e krye! E ma e mira, ma e ëmbla, është tallja e tij me “familjaaaaa”!

Mënyra qysh e përqeshë “familjen” e Domit është ndër momentet ma të mira në filma popullor, sepse na e kanë plasë kokën qe dy dekada!

E di që do të ketë edhe dy vazhdime finalja e madhe e Fast & Furious, e edhe një spinoff me gratë, mirëpo ky ka qenë fundi më i mirë i mundshëm. Po, edhe ajo skena e fundit, thoni çka të doni!

Përkundër karakterit të Dantes, i cili i ka edhe disa skena pak të gërditshme kur flet me ‘kukullat’ e tija, duhet të durojmë edhe një seri aksionesh mbinjerëzore të Domit dhe skuadrës. Pa këto, do të ishte ndër filmat ma të mirë të vitit. Hakmarrje e ‘paqtë’. Nota personale: 4/5