Kanë kaluar javë nga fundi i kësaj episode dhe ende e kam të vështirë të shkruaj diçka të denjë.

Megjithatë do të nis me Sansën dhe Bejlishin. E bija më e madhe e Starkëve duket se ka përfituar goxha shumë nga martesa e saj me Xhofrin. Planifikim dhe strategji e mençur, një trillim i shkëlqyeshëm që do ti përfitojë kohë pranë dinakut më të mëdha në shtatë mbretëritë dhe mikut të saj të vetëm për momentin. Do të mbetet të shohim çfarë do të ndodh pas bashkimit me Arjan.

E shumëkush ka diskutuar çfarë ishte ajo e qeshur tmerruese e Arjas kur mësoi që e tezja ishte e vdekur. Mendoj që nuk kishte të bënte fare me tezen e saj, sa kishte të bënte me kujdestarin e saj i cili përkundër tërë këtij mundimi do të mbetet pa shpërblimin e tij të shumëpritur.

Një fund jo i mirë edhe për Sër Xhorah. Ishte çudi se si merrnin lajmet në KingsLandin për veprimet e Kalisit. Tani e dimë se si. Dhe është me anë të mënyrës që më së paku e prisnim. Interesante do të jetë se si do të lëvizin proceset përtej detit tani me largimin e Xhorah. Kushedi a do të shohim më karakterin e tij.

Dhe pjesa kryesore e serialit që dënoi një tjetër karakter favorit, ndërkohë një tjetër u shpërblye përkundër të gjitha gjërave që i bëri Thionit. Ramsaj Snou tani ka baba.

E Oberini kaloi të gjitha fazat para se të vritet. Qëndroi për një kohë në hije. Pati pak minuta në skenë kah fillimi duke thumbuar karakteret negative të serialit. Doli në skenën e parë duke mbrojtur karakterin favorit. Dhe kur të gjithë prisnim triumfin e tij, ai shtypet në mënyrën më mizore që kemi parë në ‘Game of Thrones’ deri tashti.

Oberini do të na mungoj, por jemi mësuar me këso gjërash nga George. Edhe pse vitin e kaluar pata premtuar se do të marr me rezervë gjithçka që ka të bëjë me këtë serial, kish harruar këtë premtim ndaj vetvetes dhe u kapa ‘në ofsajd’.

Skena si kjo më detyrojnë të mos lexoj librat. Sa të dhimbshme, këto skena janë ato që i japin shije serialit. Gjithkush mund të vdes, edhe atëherë kur më së paku e pret, edhe pse për Oberinin kjo ishte më se e dukshme.

Në fund të fundit ‘Game of Thrones’ vazhdon dhe ne do ta shikojmë edhe më tutje.

About Author

Writer?!

You might also enjoy:

%d bloggers like this: