Ndonëse rrethi i dytë i ndeshjeve në grupe duhet të jetë më interesant, me më pak kalkulime, gjysma e ndeshjeve të ditës së parë dolën të ishin bajate.

Së pari pasdite, Holanda dhe Ekuadori u pajtuan me barazim, duke i lënë punët për ndeshjet e fundit në grupe që do të jenë jetike për të përcaktuar cila në cilën pozitë kalon tutje.

Pastaj, në mbrëmje, në atë që duhej të ishte ndeshja më e mirë e ditës, dy kombëtare me fansa mediokër, ofruan vetëm një pjesë të parë futbolli, edhe atë të dominuar nga amerikanët.

Në pjesën e dytë amerikanët ishin më të kujdesshëm që të mos lejonin ndonjë befasi të pakëndshme që do të mund tu merrte fatin nga duart e tyre. Si?

Kalkulimi amerikan

Humbja e SHBA-ve nga Anglia do e bënte të detyrueshme fitoren ndaj Iranit dhe shpresën që Uellsi mos të mposhte Anglinë me më shumë gola diferencë.

Tash, fitorja e SHBA-ve u garanton rrethin e dytë pa marrë parasysh se çka ndodhë në ndeshjen tjetër.

Irani

Ju kujtohet Irani që ishte i eliminuar pothuajse në rrethin e parë. Tash ata janë në pozitën e dytë në grup që i dërgon në rrethin e dytë, për herë të parë në histori të tyre në Kupën e Botës.

Ngjashëm mund të ndodhë edhe me shumë kombëtare tjera, përfshirë edhe Arabinë Saudite që ndonëse mposhti Argjentinën mund të mbetet pa rrethin e dytë varësisht sa serioz janë sot.

Vikendi

Së paku vikendi duhet të jetë më i gjallë.

Nga tetë ndeshjet e këtij vikendi, vetëm ato të grupit F – Belgjika me Marokun edhe Kroacia me Kanadanë mund të jenë më të ‘vëmendshme’ nga kombëtaret pasi mund ta shtyjnë edhe këtë xhiro kështu.

Tjerat, s’duhet të ketë kalkulime të mëdha, pos nga liderët e ‘vetmuar’ të grupeve – Arabia Saudite e Franca, të cilët nuk do kërkojnë me çdo mundësi fitoren për shkak të diferencës që kanë ndaj ndjekësve në grupet e tyre.

Shah a?

Pak a shumë! Prandaj shorti ka shumë rëndësi, me kë luan së pari, me kë luan së fundmi, e këto tjera. Fatkeqësisht, kjo na privon nga një futboll i hapur që të kënaqë syrin duke kaluar shpesh në 100 minuta të kotë!

About Author

Writer?!

You might also enjoy:

%d bloggers like this: