Ylli i Monty Python, që nga atëherë është marrë më shumë me udhëtime dhe zbulime të vendeve të ndryshme nga cepat e të gjithë kontinenteve. Radhën e kishte Koreja Veriore, e njohur ndryshe si vendi më i mbyllur në botë. Por, a është aq i mbyllur edhe i zymtë sa e përshkruajnë mediat?

Michael Palin futet në Korenë Veriore në kufirin tokësor me Kinën. Dhe menjëherë vërehet dallimi dukenisur nga cilësia e asfaltit (së paku këtu jemi para Koresë nga ato që mund tëshohim në këtë dokumentar!). Palin e ndanë këtë udhëtim, dokumentar në dypjesë. Pjesa e parë ka të bëj me kryeqendrën Pyongyang. E dyta zhvendoset nëpjesën tjetër të Koresë Veriore, në atë rurale, dhe në kontakte më të shumta mepopullsinë e ‘thjeshtë’ ta quaj.

Ka vizita nëpër shtëpi e shkolla të ndryshme. Bujaria në një shtëpi rurale, përfshirë edhe komunitetin është goxha e nxehtë, e papritur ndoshta. Por, e papritur nuk është zymtësia dhe varfëria që më së shumti vihet në pah gjatë ndryshimeve ndërmjet pjesëve urbane dhe rurale.

Mund të them që është dokumentari më i paanshëm në lidhje me Korenë Veriore. Michael Palin sjell një pamje të paparë të Koresë Veriore më herët, gjithnjë e paprekur politikisht. Nota personale: 5/5

About Author

Writer?!

You might also enjoy:

%d bloggers like this: