slow horses
TV Reviews

Slow Horses – Sezoni 1 (pa spoilera)

Aeroport! Disa veta komunikojnë në radiolidhje me bazën që duket t’i përket një dhome kontrolli të MI5! Të gjithë janë në ndjekje të një të dyshuari përshkrimi i të cilit nuk përshtatet mes dy palëve që komunikojnë. Koha po ecën, i dyshuari nuk është askund, derisa udhëtarët vazhdojnë rrugën e tyre të patrazuar. Sa do …

moon knight
TV Reviews

Moon Knight – Mini-Seri (pa spoilera)

Një punëtor muzeu pas një dite të lodhshme shtrihet të fle. Lidh këmbën për shtrati dhe… Për dallim prej asaj që vjen në Fifty Shades a 365 Days, udhëtojmë me të në një botë sa antike, sa imagjinare, sa… kërkush nuk e di! Stiven Grent humbet për një kohë dhe mëson që mund të jetë …

TV Reviews

The Big Bang Theory – Recensim serie

Ndonëse ideja e “efekti flutur” më duket mbresëlënëse, janë pak seri që kanë ndikim në jetën tonë. Personalisht mund të definoj The Big Bang Theory si seri që ka pasur ndikim të theksuar në jetën time, përfshirë edhe idenë që të shkruaj për seri e filma, si një tentim për të ndarë të mirat me …

M22

Çka ofron FIFA+?

Edhe FIFA – shtëpia e futbollit botëror ka lansuar ‘streaming’ platformën e saj, së paku për momentin falas. Duke mos devijuar nga shërbimet tjera simotra, edhe kjo do të ketë prapashtesën + (plus) mbrapa. Mbi 40 mijë ndeshje të garave të sotme, e 2000 ndeshje nga arkiva do të jenë pjesë e kësaj platforme, varësisht …

lomsh

Sherlock – Recensim serie

Qysh në tingujt e parë kur fillon episodi diqysh e di që po fillon diçka që ka me të kënaqë! Muzika e serisë, jo vetëm tema kryesore, i jep Sherlockepitetin e një super-serie që ka. Skenari i jep epitetin e njërës prej serive të shkruara më së miri. Aktrimi i jep titullin e ndoshta serisë …

TV Reviews

Euphoria – Sezoni 2 (me spoilera)

Kah me ia nis? Prej Game of Thrones! Njëjtë sikur Game of Thrones edhe Euphoria nuk është për krejt. Nuk është lehtë të “durosh” krejt ato që ndodhin tek Euphoria, sidomos në sezonin e dytë kur shpalosen më thellë disa nga historitë e karaktereve dytësore. Mund të themi që ky sezon ka qenë më shumë …

Sport

“Vëllazërorja”

Mu kujtua një shkrim i para 6 viteve botuar në Borozani (tash TopSporti), rreth mosgatishmërisë së diasporës për të përzgjedhur Kosovën. E kemi kthyer në një lloj tradite që çdo herë kur ka sukses Shqipëria apo Zvicra, të fillohet një kampanjë që Kosova nuk duhet të ekzistojë, sepse qysh ka thanë Skënderbeu “forca bën fuqinë”?! …

Filma

Spider-Man: No Way Home (2021)

Tashti që e gjithë dynjaja e di kush është Spider-Man, është e pamundur të jesh Peter Parker. Prandaj, Peter kërkon ndihmën e Doctor Strange për të fshirë kujtesën e tjerëve ashtu që gjithçka të kthehet si ishte më parë, dhe Peter të vazhdojë të mbrojë botën nga zuzarët! Por, siç kemi mësuar gati në çdo …

Filma

Dune (2021)

Denis Villeneuve ka sjellë para syve tanë filmin më të bukur të vitit. Dune është filmi që të kënaqë vizualisht, por edhe me anë të rrëfimit të historisë hap pas hapi, që nga fillimi deri në finalen e atë që është pjesa e parë e kësaj historie magjepsëse. Filmi merr formën finale të përkryer edhe …

king richard
Filma

King Richard (2021)

Suksesi për disa vjen më zor se tjerët! Në Kosovë rol të madh ka vendbanimi, në Amerikë ngjyra e lëkurës! Fansat e tenisit sigurisht njohin historinë e motrave Williams dhe dominimin në botën e tenisit që kanë pasur për njëzet vitet e shkuara. Shumë nga ne kujtojmë njërin nga prindërit me njërën motër të pranishëm …