Showing: 1 - 4 of 4 RESULTS
the birds
Filma

The Birds (1963) – Recensim

Mjeshtri i trilerit, Alfred Hitchcock kryesisht na frikëson pa bërë shumë potere. Ashtu janë pjesa më e madhe e filmave të cilët në heshtje ndërtojnë llahtarinë që do të na tmerrojë. ‘The Birds’ është më ndryshe. Në San Francisko, në një dyqan kafshësh, një pasanike që merr çfarëdo që dëshiron takon një avokat. Mellani do …

Filma

Vertigo (1958) – Recensim

Hitchcock + Stewart + një bionde = kryevepër Disa vite më parë kam përmendur ‘Rear Window’ si një nga shumë kryeveprat e Alfred Hitchcockut! Shumë paralele të atij filmi do të mund të hidhnim, sipërfaqësisht, duke u bazuar në fjalinë e parë, me ‘Vertigo’. Tek Vertigo, James Stewart luan rolin e një detektivi policor i …

psycho
Filma

Psycho (1960) – Recensim

E dua Hitchcockun! E konsideroj si ndër artistët më të mëdhenj të filmit, dhe me Wilder e Capra duhet të jenë aty në majën e të preferuarve të mi! Por e urrej ‘Psycho’! Padyshim që ‘Psycho’ është ndër trilerët psikologjik me ngjyrë të konsiderueshme horrori më të mirë të realizuar ndonjëherë. Një abetare për të …

rope
Filma

Rope (1948) – Recensim

Sivjet është bërë paksa bujë me filmin ‘1917’, veçanërisht mënyrën e regjisë nga Sam Mendes. Ndonëse diçka të ngjashme shohim jo aq rrallë, si shembull i fundit ‘Birdman’ i Inarritus, unë dëshiroj të shkoj tek njëra ndër mjeshtëritë e gjeniut të regjisë, Alfred Hitchcock. Dy studentë, Brandoni dhe Fillipi varin shokun e tyre, Dejvidin në …