Showing: 1 - 4 of 4 RESULTS
king bibi
Dokumentarë

King Bibi (2018) – Dokumentar

Pas shumë vitesh, Izraeli – shteti i fundit që ka njohur Kosovën – ka një kryeministër të ri që nuk quhet Benjamin Netanyahu. Karizma e tij, afërsia e tij me Donald Trump, dhe ndërlidhja e Izraelit me Kosovën gjatë këtyre 12 muajve të fundit më kishte shtuar kureshtjen që mos të mendoja dy herë në …

TV Reviews

APOCALYPSE Stalin (2015) – Recensim

“Mos dërgo më njerëz për të më vrarë. Tashmë kemi zënë pesë veta, njëri me bombë dhe një tjetër me pushkë. Nëse nuk ndalon së dërguari vrasës, unë do të dërgoj një në Moskë, dhe s’do të kem nevojë të dërgoj të dytin.” Këto janë fjalët e Josip Broz Tito-s, i cili ka shmangur fatin …

TV Reviews

Aerial Britain – Sezoni 1

Është një bukuri e veçantë për dokumentarët ‘ajror’. Pamja që ofrojnë nga syri i shpendit na jep një vështrim më të gjerë, më të plotë mbi një botë pakufi. Dhe pas serive të bollshme të këtij zhanri për SHBA-të, Francën, e Kanadanë, më në fund kemi edhe një mini-seri për Britaninë e Madhe. Janë katër …

TV Reviews

Impossible Engineering – Sezoni 6 (Recensim)

Si fans i antikës, shpesh herë provoj të gjej përfundime racionale, përtokë, rreth ndërtimit të piramidave të Egjiptit të Lashtë, të Majave, e edhe statujave të Ishullit të Pashkëve. Besoj që këto dhe ndërtime tjera, për neve që nuk jemi arkitektë e ndërtimtarë, janë mbresëlënëse e të mistershme në masë. Por, disi i lëmë në …