Categories
Dokumentarë

The Dissident (2020) – Recensim

Më 2 tetor 2018, kamerat përreth xhirojnë gazetarin e Washington Post, Jamal Khashoggi, duke hyrë në konsullatën saudite në Stamboll për të marrë dokumentet e nevojshme për martesën me të fejuarën e tij turke. Ai kurrë nuk largohet nga konsullata më. Së paku jo i gjallë! Duhet të kalojnë 13 ditë që autoritetet saudite të […]

Categories
Dokumentarë

The Social Dilemma (2020) – Recensim

Është e frikshme mënyra si pas një bisede të zakonshme familjare, me të hyrë në instagram të shfaqen reklamat për perdet kundër mizave! Sigurisht, shumica mund të na quajnë njerëz me paranojë, por më shumë ata e kanë keq se ne. Së paku, kur e dinë çfarë po ndodh rreth teje, në çfarë bote po […]

Categories
lomsh

Friends: The Reunion (2021) – Recensim

Ju që keni pritur ndonjë risi nga jeta e gjashtëshes tuaj të preferuar, mos e shikoni sepse nuk ia vlen. Ky special është më shumë një përmbledhje kujtimesh të gjashtëshes, e cila bën një kuiz dhe tregon për historitë e prapaskenat e serisë. Por, ka edhe të mirat e tija ky special. Ajo që më […]

Categories
Dokumentarë

The World at War (1973) – Seri dokumentare

“Vishnu derisa provon të shtynë princin për të kryer punën e tij, ai merr formën e tij me shumë krahë – “Tani jam bërë vdekja, shkatërruesja e botëve”. Mendoj që secili menduam kështu, në një mënyrë a tjetrën” – deklaron Robert Oppenheimer pas testimit të bombës së parë atomike që kishte fuqinë e 20.000 tonelatave […]

Categories
Dokumentarë Filma

Billie Eilish- The World’s a Little Blurry (2021)

Jam i vonshëm në ‘zbulimin’ e gjërave që janë në trend. Ata që më njohin nga afër, e dinë që vite më vonë ‘zbuloj’ këngët që kanë qenë hite, dhe pastaj nuk di të ngopem me to. Njëjtë ka ndodhur edhe me Billie Eilish. Pasi më ka kënaqur arti i saj, në përmasa të njëjta […]

Categories
Dokumentarë

Prescription Nutrition – Sezoni 1

Çdo gjëje që i qasemi në këtë botë ka disa opsione e mënyra për ta bërë këtë. Kur shkruan për një program televiziv, mund të shkruash për një shikues, për një producent, për një distributor, etj. E njëjta vlen edhe për ushqimin. Kur hamë, mund t’i numërojmë kaloritë e çdo gllënjke, të matim çdo lugë […]

Categories
Dokumentarë

Amazing Grace (2018) – Recensim

Deri në vitin 1971, Aretha Franklin kishte incizuar 20 albume, ishte shpërblyer me 5 Grammy dhe kishte pasur 11 këngë, të zhanrit Pop e R&B të renditura numër 1, radhazi.  Ky dokumentar përqendrohet në pjesën e saj të jetës si soliste me Kishën New Bethel Baptist, një vit më vonë, më 1972 kur artistja e […]

Categories
Dokumentarë

Cosmos: Possible Worlds (2020) – Recensim

E dini, nganjëherë kur të laheni, sidomos të dielave, ju bllokohet ujë ose ajër në vesh. Nuk ju dëmton diçka sa ju plas nervat kjo gjë. Por e dini kur të hapet veshi, disi duket sikur po dëgjoni më thellë e më qartë që keni dëgjuar më parë? I tillë është edhe ky sezon i […]

Categories
TV Reviews

Jesus His Life – Sezoni 1

Nuk janë të paktë emrat e gjërat që ndajnë e njëkohësisht bashkojnë shumicën e besimeve perëndimore, sidomos ato abrahamike. Sigurisht që figura kryesore është Jezui. Shumë vepra artistike janë bërë në tentim të portretizimit të historisë që rrethon Jezuin, dhe sidomos jetën e tij, por më duhet të përmend patjetër këtë histori tetë episodesh të […]

Categories
Dokumentarë

Qytete të Humbura me Alex Lin – Sezoni 1

Po të ju pyeste dikush se çfarë po ju ndalon të dilni e të ecni botën, sot do të kishit edhe një arsye shtesë pos mos-liberalizimit të vizave, #COVID19-shin. Albert Lin-in, një arkeolog të njohur i cili pas dy filmave dokumentar televiziv, vjen me serinë e tij të parë, nuk e ka ndaluar as amputimi […]