Edvin Kurtulush nuk pranoi të “kurorëzohet” me Kosovën duke lënë të hapur mundësinë të që paraqitet për Suedinë!

Dhe kjo është gjëja më normale që duhet të bëjë një futbollist i cili ka një opsion të tillë, në mos sot edhe pas 10 viteve!

Një arsye – Leart Paqarada!

Mund të kuptojmë sjelljet kontroverse të futbollistëve kohë pas kohe, si në terren, si në hotel, si nëpër social media, por askush nuk mund të kryqëzohet përjetësisht për to.

Ashtu siç thotë njëri ndër dardanët më të flakët – Shpend Thaçi, ka pasur lëshime e falje edhe në të kaluarën për raste edhe më të rënda.

Me Leartin siç duket Feudalët e Futbollit Kosovar kanë përzgjedhur të tregojnë forcën e tyre të pakufi e cila zgjedh presidentë, largon nga puna pishtarët e futbollit kosovar me aklamacion dhe një ngritje të thjeshtë dore, pa pasur vëmendje se çfarë po flitet.

Nëse baba’dem çon dorën, krejt mbrapa tij!

Robërimi vullnetar

Kush garanton që nesër nuk do të kemi një Leart 2.0?!

Kushedi se për çfarë mospajtime tjera më banale do të mbetet i ngujuar me 2 paraqitje te Kosova, ndaj Estonisë e Qipros, derisa të mos jetë pjesë e Suedisë në Botërorin në Katar?!

Lëre supozimet, ja ku e kemi Selmanin!

Pse nuk ftohet Astrit Selmani i cili po kalon një fillim-sezon të shkëlqyeshëm në Allsvenskan?!

A ka filluar një përndjekje e gjerë tashti që – në mënyrë kriminale – baba’dem ka siguruar edhe një mandat, të dyshimtë, në krye të Feudalëve të Futbollit Kosovar?

Kush do të jetë viktima tjetër?

Mendoj tek futbollistët, sepse ne shikuesit do të vazhdojmë të jemi viktima duke paguar shumëfish për një biletë, derisa akraballëku e jaranët e pites zënë sektorë të tribunave në grup!

Çfarë mund të bëjmë?

Ne mund të bojkotojmë, por ata që duhet të bojkotojnë janë futbollistët!

Dhe nuk duhet të shiten si ‘paqeruajtës’ në një kohë rrënimi të futbollit kosovar. Nuk mund të heshtet kundër të keqes që ka lënë njolla deri në Johanesshov!

Në vend që të presim prurjet e talenteve të reja, të shohim lojtarët me super-sezone në klubet e tyre, ne do të presim kush do të refuzoj ftesat e Kosovës tash e tutje! Dhe këto duhet të vijnë me bollëk!

Njëjtë qysh është patriotizëm të veshësh fanellën e Kosovës kur refuzojnë të gjithë, njashtu është patriotizëm të refuzosh të veshësh fanellën e Kosovës kur e kanë njollosur njerëz që trajtojnë ekipin kombëtar si pronë private për hakmarrje e allishverishe personale!

Kosova nuk është e jaranëve të baba’demit!

E kush luan për Kosovën sot mund të konsiderohet si jaran, si armik i baba’demit!