A ju ka ndodhë, edhe pse nuk keni aplikuar asnjëherë, të ju njoftojnë që jeni fitues fatlum i ‘greencard’? Po? Pa u regjistruar fare? Të gjithëve që nuk kanë adblock ju ka ndodhur, ose shfletuesin Brave!

Diçka e ngjashme i ka ndodhur edhe Gabrielas, por për dallim prej të gjithëve të përmendur më lart, kjo është regjistruar për të fituar një han në Zelandën e Re ku ka më shumë dele se njerëz. Fakti tjetër që e dini për Zelandën e Re është që LOTR janë xhiruar aty.

Christina Milian, të cilën mund ta kujtoni nga hit-kënga e viteve të para të pasluftës ‘AM to PM,’ vjen në rolin kryesor të Gabrielës e cila pasi pushohet nga puna dhe heq dorë nga një lidhje që nuk po shkon kërkah (sikur ne, banorët e vendit më të izoluar në Evropë) vendos të pranojë ofertën dhe të zhvendoset në Zelandë të Re.

Asgjë nuk shkon sipas planit, duke nisur nga hani i cili është një ndërtesë gati e rrënuar. Aty vendos të nis riparimet që të marrë qiranë në Amerikë, por mahnitet nga mikpritja dhe miqësia e vendasve, duke thumbuar kulturën amerikane edhe në mënyra tjera përgjatë gjithë filmit. Dhe në mesin e shumë mikpritësve është edhe një vendas i cili i prish nervat, por sikur në të gjitha komeditë romantike, të gjithë e dimë se si do të përfundojnë gjërat. Nejse, gati si zakonisht.

Përkundër që duket, dhe në masë të madhe është një komedi romantike klishe, ka diçka më ndryshe, që e bën të pëlqyeshme për masat. Filma të thjeshtë si ky, komedi romantike ju nevojiten të gjithëve pas një dhune psikike disa javore të mesazheve (lexo premtimeve boshe) politike.

Skenar i mirë, fotografi e shkëlqyeshme, aktrim në nivel, por ndoshta film pak më i gjatë se që do të duhej. Nota personale për ‘Falling Inn Love’: 3/5