Showing: 11 - 20 of 49 RESULTS
Filma

London Has Fallen (2016) – Recensim

Temat aktuale të filmave aksion në masë të madhe kanë të bëjnë me terrorizmin. E njëjta gjë ka qenë edhe në vitet e 90’ta, e edhe në ato të ‘70ta. Gjithë çka që ka ndryshuar është ngjyra dhe aksenti që përdorin terroristët në filma. Pos aksentit, e njëjtë është edhe përmasa e dëmeve që bëjnë, …

Filma

Dumb and Dumber To (2014) – Recensim

Harmonia e Jim Carrey dhe Jeff Daniels tek filmi i parë i ‘dy budallenjve’ ka qenë mjeshtri artistike. Jo pa arsye ka korrur suksesin e atëhershëm, dhe kohë pas kohe ka zgjuar etjen e Farrelly-ve për vazhdimin e këtij filmi. Megjithatë, ‘To’ nuk i afrohet origjinalit, për shumë arsye. Derisa Harry edhe Lloyd si karaktere …

Filma

A Man for All Seasons (1966) – Recensim

Mbreti Henry VIII është njëri nga më të çmendurit në historinë e Britanisë. Ajo për çfarë njihet më së shumti është decentralizimi i kishës nga Vatikani. Dhe për ata që nuk e dinë këtë, arsyeja bazë në këtë është moslejimi i divorcit në këtë religjion. Së paku atëbotë, leja duhej të vinte direkt nga papa. …

Filma

Arsenic and Old Lace (1944)

Frank Capra është njëri nga film-bërësit e mi të preferuar. Nuk di që më ka zhgënjyer ndonjë film që ka pasur emrin e tij të ngjitur në të. Tek Arsenic and Old Lace kemi Mortimerin – një kritik i shfaqjeve teatrale, një dashnor që më në fund vendos të martohet. Për shkak se ky fakt …

Filma

Spectre (2015) – Recensim

Të mendosh serinë e James Bond pa Dame Judie Dench nuk është diçka e lehtë për një fans të serisë së agjentit 007. Pos saj, ‘Spectre’ ka të gjitha elementet e ‘Skyfall’ në vete – Sam Mendes si regjisor, Daniel Craig, këngë të shkëlqyeshme, të njëjtit skenaristë, etj. Por, pos dame Judi Dench, mungon edhe …

Filma

Steve Jobs (2015) – Recensim

‘Steve Jobs’ është filmi më i mirë deri më tani i përgatitur për njërën nga mendjet më të ndritura të viteve të fundit. Pos zgjuarsisë, filmi sjell atë pjesën e panjohur për publikun për Steve Jobs, që dikë si unë e bën të lumtur që përdor Android. Nota personale: 5/5