shkrime për filma, seriale, sport, e filozofi jete

Tag: Homeland

Homeland – Sezoni 8 (me spoilera)

Nëse nuk gaboj, sot është nënshkruar marrëveshja për bashkëqeverisje, rrjedhimisht e paqes, në Afganistan!

Ishte frikësuese sa afër me realitetin ishte sezoni i fundit, ende me Afganistanin, me mundësi të kalimit të konfliktit në Pakistan, një president i ri i cili nuk dinte të qeveriste, dhe armiqësia e amshueshme me Rusinë. Mungonte vetëm pandemia e COVID19.

Sigurisht që dallimet me botën reale ishin mjaft të mëdha, por skicat nuk kanë munguar që nga sezoni i parë. E kur kthehemi e shohim sezonin e parë, dhe vazhdojmë deri në fund të serisë, nuk duhet të befasohemi me ato që ndodhën.

Në fakt prisja që Saul të vritej, por fundi qe më i butë. Shumë më i butë. Dhe kur Saul mori dhuratën misterioze, tashmë besoj që e dinim se Carrie në fakt kishte zëvendësuar spiunen e tij të kahmotshme.

Njëra ndër pjesët më interesante të këtij sezoni ishte kthimi mbrapa në kohë, në ditët e rinisë së Saul. Krejt procesi i shkëmbimit të informatave ishte një proces tepër i ndërlikuar dhe në të njëjtën kohë inteligjent. Mendoj që skenaristët kanë bërë një punë të shkëlqyeshme edhe në këtë pjesë.

E deri arritëm në fund na u desh të mbijetonim me paqartësinë e besnikërisë së Carriet, marrë parasysh një pjesë të mjegullte të së kaluarës së saj. Kah episodet e fundit, vendosmëria e saj të sakrifikojë edhe vet Saul e lëre më burimin e tij për të parandaluar një luftë eventuale, na bënte edhe neve të dyshimtë se çfarë do të duhej të zgjidhnim – karakterin tonë të dashur a një luftë eventuale.

S’dyshoj që keni shkuar edhe ju me Saul 😉

Tasneem dhe Yegeny kanë qenë shtesa të shkëlqyeshme këtë sezon, si dy karaktere që i kanë dhënë zjarr dhe kuptim këtij sezoni final. Të dyja karakteret kanë ndihmuar që të kemi një finale siç e meritonim.

Një gjë e këndshme ishte emërimi i finales me titullin ‘Prisoners of War’, mbi të cilën seri edhe ishte ideuar ‘Homeland’.

Humbja e Max e Haissamit, bashkë me dy presidentët nuk ishte asgjë e papritur, marrë parasysh rëndësinë e karaktereve që kemi humbur në sezonet paraprake. Megjithatë, rruga deri tek vdekja e Max, si njëri ndër karakteret më të pafajshme në film, duke e kthyer si një simbol fatbardhësie për ushtarët amerikan, dhe dedikimi i tij për të marrë ‘kutinë e kuqe’, na bëri më të ndjeshme humbjen e tij.

Ndoshta episodi final ndodhi shumë shpejt. Disi për nguti. Nuk jam i sigurt, por ndjejë njëfarë mungesë. Ndoshta vetëm e kam shikuar në kohë të papërshtatshme. Ose ndoshta vetëm pres një spinoff serial.

E spinoffi me rininë e Saul Berensonit, pa përjashtuar edhe gërshetime me jetën e tij të viteve të fundit, jo medoemos pas ngjarjeve të finales, por para fillimit të Homeland, do të kishte qenë diçka që do të donim të gjithë, besoj. Një sezon final i denjë për një seri të mrekullueshme. Nota personale: 5/5

Homeland 2×02–TV Review

homeland 2x02Is this the best drama on TV or what? No, definitely it’s the best drama in the television right now. Drama fans at last have a true show filled with mystery and drama. The ending of this episode was fantastic. They do everything that is needed on a quality drama episode.

Carrie is still in Beyrut and after the mess that she got into last episode, there’s time for another mess. But, that comes a bit later. Now, she’s in a pretty tough position, not tougher than Saul is though. Would the agency trust her after her ‘failure’ in the first time? You bet they won’t, and it’s up to Saul to decide which side he’ll chose, or better say whom he’ll trust more. I guess you’ll now the answer to that.

A large part, an important part in this episode is dedicated to Brody. He’s stuck between the past and the future, and he will have to deal and make pretty hard decisions in this episode. He’s doing very good job at acting in this episode and reminds us of the toughest moments this character of Damien Lewis had in the first season when he was fantastic. He’s still at his best in what I believe to be his last season. And Claire Daines it’s in the same level too. She’s playing the character in the perfect way achieving to unify the medical condition and the dedication to work of her character.

There was a scene that got us nervous and probably angry in this episode, that made us hate at a moment her character, but that’s the beauty of drama isn’t it?

I like the episode and probably it’s among the best this series had even though it’s hard to make a list. Homeland is going great and please continue to give us these kind of episode.

© 2023 Bllog Personal

Theme by Anders NorénUp ↑