shkrime për filma, seriale, sport, e filozofi jete

Tag: legion

Legion – Sezoni 2 (pa spoilera)

Në librin e gjashtë të Republikës, Platoni sjell një dialog të Sokratit kundër të mirës së dytë që kanë lënë grekët e lashtë – demokracisë! Nga çarja e vesë në episodet fillestare arrijmë në një përmbyllje të pjesës filozofike të secilit episod të sezonit të dytë, me përfundimin që e drejta në kontekstin e demokracisë përcaktohet nga mendimi i shumicës, dhe jo nga logjika dhe racionaliteti i veprës në fjalë.

Çfarë sot është ilegale dhe e Continue reading

© 2023 Bllog Personal

Theme by Anders NorénUp ↑