Njerëzit që provojnë të ju prishin magjinë fëmijëve duhet të dënohen me burg! Thuajse nuk mjafton realiteti i kobshëm i botës së të rritur, “qenefat” i përqeshin fëmijët pse besojnë në botën e tyre të magjishme.

Normal, se nuk kanë kqyr filma!

Prandaj, edhe ne si fëmijë mund të lidhemi me karakterin e Matildës e cila sikur ne ka ‘hejtera’ që i bëjnë bajat gjithçka të magjishme që ajo beson veç pse janë më të vjetër se ajo!

Nuk di a ka dikush që nuk e ka pa Matildën, por edhe nëse nuk e ka pa si fëmijë, mund ta shohë si prind sepse historia e saj gjithmonë ngjallë atë fëmijërinë, magjinë që na e kanë këputur ata që kanë menduar se e kanë ‘ba betin’ veç pse kanë pasur disa vite më shumë se ne.

E për ata që nuk e kanë pa, Matilda është një fëmijë më i zgjuar se rrethina, e cila pasi që nuk janë më të zgjuar se Matilda, e shfrytëzojnë moshën për të ‘fituar’ ndaj saj.

Danny DeVito, Rhea Perlman, e Mara Wilson në rolin e Matildës janë në rolet kryesore. DeVito bën edhe regjinë e filmit. Derisa DeVito njihet për rolin e tij në It’s Always Sunny in Philadelphia, do të ju sugjeroja ta provoni edhe serinë klasike ‘Taxi’, e Perlman është pjesë e njërës nga komeditë më të mira ndonjëherë – Cheers.

Është film mesatar për nga kohëzgjatje, i përkryer për fëmijë dhe prindër, por vetëm nëse besojnë në magji. Nuk është për ‘babanacit’. Nota personale: 4/5