Nick Bannister është një hetues privat i mendjes, dhe pos endjes nëpër mendjet e klientëve të tij, ai shfrytëzon makinën e tij edhe për vetveten. Kjo ndodh pasi në jetën e tij futet një kliente që do t’i ndryshojë jetën, Mae.

Ajo çfarë dukej të ishte një rast i zakonshëm, për të bëhet një obsesion kur Mae largohet nga jeta e tij, me tërë sekretet që i mban në vete. Dhe këto sekrete duhet të zbulohen nga Nick.

Filmi ka një nuancë të filmave noir, dhe shkon drejt një ngjashmërie, por mbetet larg titujve si Max Payne e Sin City, sa i përket pjesës vizuale. Fotografia mbetet larg titujve në fjalë.

Hugh Jackman vjen në rolin e Nickut, Rebecca Ferguson në rolin e klientes së tij, Mae, ndërkohë Thandiwe Newton në rolin e ndihmëses së Nickut, Emily. Të tre kryejnë punë solide sa i përket detyrave të tyre.

Lisa Joy, e njohur për producente të Westworld, vjen në rolin e regjisores dhe skenaristes, në të dyja zanatet debutuese. Marrë parasysh këtë fakt, është një punë e mirë, por lë shumë për të dëshiruar.

Filmi merr pak kohë më shumë se që duhet, pështillet pa nevojë derisa Nick humb sensin e reales me imagjinaren. Është tentim i mirë për të krijuar diçka të madhe, filozofike, artistike, vizuale, por mbetet mbrapa një rezultati të kënaqshëm.

Zhgënjim. Nota finale: 2/5