Dennis Rodman gjatë karrierës së tij ka bartur numrat 10, 91, 73, dhe 70, por jeta e tij ngjan më shumë në një numër 13!

Fituesi i pesë titujve të NBA, tre si pjesë e treshes ndër më të famshmet në histori të basketbollit, njëzetedy vite pas autobiografisë ‘I keq sa të dua unë’ vjen në episod të serisë së famshme të ESPN, 30For30. Dhe çfarë ardhje!

Rrëfimi nga regjisori fillestar, Todd Kapostasy, vjen në mënyrë lineare nga fëmijëria e Dennis, deri në ditët e sotme. Narracioni i Jamie Foxx, dhe të gjithë personat e gjallë e të vdekur me të cilët Dennis ka pasur lidhje të rëndësishme në jetën e tij private e personale sjellin versionin e tyre, i cili shpesh edhe kontestohet nga vet Dennis, apo e kundërta në raste!

Të gjithë e njohim si njeri kontrovers me tatuazhet, vathët, flokët, miqtë të çuditshëm, e mbi të gjitha problemet e tija në parket e jashtë tij. Secili detaj nga këta përmendet, por jo vetëm si një dëshmi për një ngjarje nga jeta e tij. Dokumentari shkon më thellë se ajo çfarë jep një media e rëndomtë – sjell edhe anën e lënë në prapaskenë nga mediat që dëshironin vetëm gumëzhinë e jo informata. Edhe atëherë, 30 vite para ‘fake-news’ e ‘clickbait’ në stilin e titujve bombastik të insportit!

Karriera e tij si basketbollist mund të duket se lihet mënjanë, duke u përqendruar në jetën private të tij që nga fëmijëria, pikat e suksesit e çmendinës, armiqtë në miqtë më të mëdhenj, dhe rrëfimet e këtyre të fundit. E shumica prej tyre e kanë një fjali ‘Nuk jam psikolog apo i licencuar për këtë, por…

Pas kësaj ‘por mund të gjejmë ndoshta edhe arsyen në krejt çmenduritë e Dennis Rodman dhe jetës së tij. Por, assesi s’mund të lëmë anash karrierën e tij të jashtëzakonshme si një basketbollit i veçantë. Kjo vlen sidomos për ata që nuk kanë parë, nuk e kanë arritur periudhën e tij prej basketbollisti. Mos të habiteni e ta merrni si vetëm si një yll shoubizi. Rodman ka qenë e ende është njëri ndër njerëzit më kontrovers që ka luajtur basketboll. Është njëri ndër basketbollistët që ka ndryshuar basketbollin në kulturën e shoubizit, edhe vet këtë industri. Për të mirë a të keq?

Dokumentar i detajuar, sjell në hollësi gjithçka që dikush do të dëshironte të dinte për Dennis Rodman, për jetën e tij. Një jetë e turbullt me oscilime ekstreme, tipike për dikë të lindur me datën 13 maj! Nota personale: 5/5