Categories
TV Reviews

Loki – Sezoni 1 (pa spoilera)

E keqja është që kohën e shohim si diçka lineare që lëvizë vetëm në një drejtim. Pak a shumë sikur një rreth i ngujuar në botën dy dimensionale që do të lëvizte vetëm në një rrafsh, pa pasur idenë që ekziston dimensioni i tretë ku mund të lëvizë lirshëm, dhe të kalonte tek nga pika […]

Categories
TV Reviews

Brooklyn Nine-Nine – Recensim Serie

Andy Samberg ka qenë njëri ndër aktorët e preferuar kur kisha filluar të shikoja Saturday Night Live, në fund të 2000tave. Sidomos mbresëlënëse ka qenë pjesa e këngëve të adaptuara me The Lonely Island. Ta shihja në një seri si ‘Cuckoo’, më ka bërë të mendoja që nuk do t’ia dalë pas largimit nga SNL. […]

Categories
lomsh

Succession – Sezoni 1&2

Njerëzit e çuditshëm janë ata që nuk ndjekin një linjë të jetës, profesionit të tyre, dhe i tillë është Adam McKay. I njohur për filma komedi bizare, të cilat më pëlqejnë, me Will Ferrell në rolet kryesore, McKay ka ‘devijuar’ nga zhanri i tij duke u përzier edhe në politikë – Vice; e ekonomi – […]

Categories
TV Reviews

Warrior Nun – Sezoni 1

“Zoti është me të, ajo s’do të dështojë…” Të dhjetë episodet e murgeshës luftëtare janë pjesë nga Bibla, në këtë seri të Netflix, që sjellë aventurat e një vajze të re jetime, e cila zgjohet në një morg të kishës, me superfuqi të reja. Ava ringjallet si Bartëse e Aureolës, e cila është fshehur në […]

Categories
TV Reviews

Mr. Bean – Recensim serie

Ka qenë qershor, i 4ti me gjasë, i vitit 1996, kur në pauzë të Roland Garrosit, do të shihja për herë të parë Mr. Bean! Është ai episodi kur shkon në darkë për të festuar ditëlindjen e tij! (Vetëm vite më vonë do e kuptoja kënaqësinë e festimit të ditëlindjeve i vetëm!) Që nga momenti […]

Categories
Televizioni

This Is Us – Sezoni 5 (me spoilera)

Okej, veç edhe një sezon ka mbetur, dhe mendoj që kjo është gjëja më e mirë për të gjithëve! Ndonëse nuk ka qenë ndër më të mirët e më të pikëlluarit, fatmirësisht, mendoj që reagimi i një shoqeje rreth përfundimit të serisë – “boll ma se na shterri” – tregon që jemi të gatshëm si […]

Categories
Televizioni

The Kominsky Method – Sezoni 2 (pa spoilera)

Chuck Lorre është mjeshtri i komedisë thumbuese! Dhe në perëndim të zenitit karrierës së tij ka gjetur dy karakteret e përkryera për zhanrin e tij në Sendin dhe Normanin. Historia e këtyre dyve do të duhej të përfundonte nesër, me sezonin e tretë, por Alan Arkin nuk është kthyer për sezonin e tretë, duke më […]

Categories
Televizioni

All Creatures Great and Small – Sezoni 1 (pa spoilera)

Veterinarët duhet të kenë më shumë respekt se sa mjekët! Për shumë arsye, të cilat edhe po t’i shpjegoja, mjekët do t’i injoronin, sepse shumë nga ata janë të gjithëdijshëm dhe në fjalët e tyre ‘shum mir te njoftuar’. Dhe tek adaptimi modern i ‘All Creatures Great and Small’ kemi një ordinancë veterinare në Anglinë […]

Categories
Dokumentarë

The World at War (1973) – Seri dokumentare

“Vishnu derisa provon të shtynë princin për të kryer punën e tij, ai merr formën e tij me shumë krahë – “Tani jam bërë vdekja, shkatërruesja e botëve”. Mendoj që secili menduam kështu, në një mënyrë a tjetrën” – deklaron Robert Oppenheimer pas testimit të bombës së parë atomike që kishte fuqinë e 20.000 tonelatave […]

Categories
Televizioni

The Falcon and the Winter Soldier – Sezoni 1 (pa spoilera)

Gjashtë muaj pasi merr mantelin e Captain America, Sam Wilson bashkohet me Bucky Barnes për të testuar aftësitë, e mbi të gjitha durimin e tyre. Kështu përshkruhet seria e dytë që ndjekë finalen e Avengers, në universin e Disney+. Dhe për dallim nga e para ‘WandaVision’ kjo nuk është kërkah hiq! Tek Wandavision, e kam […]