Dje i pashë nja dy-tri komente në lidhje me ‘paaftësinë’ e gazetarëve për me bë më shumë presion ndaj selektorit të Kosovës.

Më falni, po për çfarë gazetarë po pyesni?

Ku janë ata gazetarë sportiv?

Në Kosovë, ata që vetëquhen gazetarë, nuk kanë lidhje me gazetari!

E njëjta vlen për analistët e komentatorët sportiv! Këtu, i kemi nja 3-4 analistë, e 4-5 komentatorë futbolli!

Shyqyr që së paku i kemi këta që refuzojnë të kalojnë në anën tjetër të lumit!

Tjerët janë veç llajkaxhi – njerëz që vrapojnë pas llajkave!

Asi njerëz që sjellin ‘ekskluzivitete’ edhe kritikojnë ata që ju zënë rrugën, para se të bashkohen me ta!

Ndryshimi i qasjes është normal, por nuk mundesh të ndërrosh qasjen ndaj një ideje, kauze, që mbetet e njëjtë, derisa e vetmja që ndryshon është pozita jote nga kundërshtar në përkrahës! (lexo: shitesh)

Nuk ka gazetarë në Kosovë.

Ka përkthyes të titujve sportiv!

Jo, nuk janë as lajme, veç një titull edhe disa shkronja me font ma të vogël!

Çfarë hulumtimesh janë bë në sport?

Çfarë intervista a raporte të thella?

Vendose një të vetëquajtur gazetar në një intervistë me një sportist, apo dërgoje ta hallakatë një ngjarje a dukuri në detaje, edhe shihe çfarë mund të bëjnë!

Nuk dinë!

Nuk kanë lidhje!

Ani komentatorët e sportit!

90% janë pseudo-komedien të dështuar të cilët nuk dinë as të theksojnë emrat e atyre që i komentojnë, e lëre të japin një përmbledhje më të detajuar pas individit a ngjarjes!

Lëshojnë ndonjë shaka pa lidhje, nuk e dinë çfarë është neutraliteti, dhe i vetmi qëllim është që të ‘ndërsejnë’ shikuesin që të marrë hov e të shkojë me llajk apo koment!

Sepse marketing të keq nuk ka!

Por, ka gazetari të keqe!

A e marrim rastin e Challandes?

Ka kohë që kanë nisur kërkesat për shkarkim.

Gjatë krejt kësaj kohe, nga FFK janë paraqitur skandalet:

– bileta,

– shkarkim i Eroll Salihut

– gjykimi i presidentit lexhendar për vepër PENALE

Sa gazetarë, sa media, guxojnë me pyet njerëzit e FFK-së për këso sende? Sa guxuan të pyesin sot?

Uebfaqja Betimi për Drejtësi, që s’ka lidhje me sport, është e vetmja media që trajton gjykimin dhe krejt telenovelën pas kryetarit të FFK-së, apo siç ka qejf të quhet, PRESIDENTI!

Nuk kemi gazetarë!

Kemi ‘prostituta’ llajkash, të cilët shfrytëzojnë tema më emocionale në popull për të rritur trafikun edhe me pak më shumë fat, followersat!

Epo, paçin fat!

Unë nuk identifikohem, e as nuk dua të jem pjesë e një kopeje të tillë!