Një burrë i pikëlluar pas vdekjes së bashkëshortes, kërkon drejtësi për vdekjen e saj derisa provon të mbrojë të bijën.

Kështu përshkruhet filmi që ashiqare na njofton që kemi të bëjmë me një film aksion me Jason Momoa dhe Isabel Merced. Dhe të jem i sinqertë, ishin këta dy arsye pse vendosa ta shihja, pasi Momoan e shohim të gjithë, e Isabel ka qenë mbresëlënëse tek ‘Instant Family’ e ‘Sicario 2’.

Dhe për këta dy, ia vlen të shohim filmin, dhe për rrjedhën që merr në pjesën e dytë.

Filmi nis si ngutshëm, si cekët – njihemi me gruan e Rej dhe nënën e Rejçëll, e cila vuan nga kanceri, por në etapën e fundit zbulohet një ilaç që megjithatë tërhiqet nga tregu, që bën të humbim Amandën dhe të shohim Rej të kërcënojë publikisht CEO-n e firmës së ilaçit.

Pas këtij kërcënimi, Rej kontaktohet nga një gazetar, dhe duke tentuar të zbulojë sekretet e korrupsionit, ai niset në një hakmarrje personale ndaj firmës dhe të gjithë të përfshirëve në tërheqjen e ilaçit/terapisë, që në mënyrë indirekte Rej i fajëson për vdekjen e gruas së tij.

Filmi nuk thellohet në një dramë familjare, sa mbetet një aksion, një hakmarrje personale e një bashkëshorti dhe bijës së tij. Një mision i pamundur kundër një korporate lakmuese, në kërkim të drejtësisë.

Skenari dhe regjia nuk më kanë pëlqyer pothuajse aspak. Është ajo pika që përmenda ndërrimin e rrjedhës së filmit, por skenat në vete nuk kanë përmbajtur dialog, e as konfrontime të kënaqshme – ka pasur shumë shpime të panevojshme, për shembull!

Nuk jam i zhgënjyer, pasi Momoa e Isabel janë të mirë në punën e tyre. Filmi nuk vonon më shumë se 100 minuta, dhe është i mirë për të kaluarën një kohë të lirë që do ta shfrytëzonim duke bërë gjëra të kota në telefon. Nota personale: 3/5

E gjeni në Netflix – https://www.netflix.com/title/81058613