shkrime për filma, seriale, sport, e filozofi jete

Tag: the office

The Office – Recensim serie (pa spoiler)

Shanset e dyta zakonisht nuk janë të preferuara, por, nganjëherë del diçka si ‘The Office’ dhe bëhet seria më e dashur për ty!

Fillimisht, nuk kam mundur të lidhem me ‘The Office’ për shkak të karakterit kryesor – Michael Scott (Steve Carrell). Çfarë të keqe nuk ka ky njeri? Një shef që mendon se është hajgarexhi, menaxher, filozof, lider, bukurosh, e çkasmos! Është egomaniak që nuk e di ku e ka fundin!

Dhe krejt këto, në sezonin e parë, më janë dukur nevrike, të kota, bajate.

E pastaj, janë bërë pjesë e pandashme e jetës sime ditore.

Citate të tij, skena, momente, Michael Scott sillet në mendjen time më shumë se miqtë e mi më të ngushtë! Nejse, “miqtë”!

E më e mira e ‘The Office’ është që nuk është seri e bazuar në një karakter. Janë mbi 15 karaktere që kanë mbi 100 episode, e 12 nga to janë me mbi 150 episode (nga 188 episode në total). Dhe secili nga këto karaktere e ka botën e tij, pjesën e tij të veçantë në këtë seri. E këto botë, shpesh ndërlidhen me njëra tjetrën në hallka që bëjnë një zinxhir që e bën njërën nga seritë me ansambël të përkryer aktorësh.

Çdo episod sjellë budallallëqet e karaktereve, të cilat budallallëqe bëjnë dikë të sjellë kokën – Stenlli; dikë të përkrahë pa kurrfarë baze – Kevin; dikë të provojë me arsyetim deduktiv të kundërshtoj budallallëkun – Oskar; një injorante – Anxhella; një anti-Anxhella – Fillis; dikë të humbur në botën e vet – Meredith; dikë që ndërlidh këtë budallallëk me filozofinë e tij kafshore – Duajt; dikë që provon të kundërshtojë, por thellë në vete përkrahë këtë budallallëk – Xhim; dikë që sinqerisht nuk e di çfarë të mendoj në lidhje me këtë budallallëk – Pem; dikë që ndjehet që është më i mençur se tjerët, por në anën tjetër është duke bërë një budallallëk tjetër – Rajan; një version femëror të Rajan – Kelli; një hejter të përhershëm, spiun korporate, njeri pa familje – Tobi; dikë të papërshkrueshëm – Krid;

Dhe krejt budallallëku, ngjarja, pa marrë parasysh qëndrimet e karaktereve karshi asaj ngjarjeje, ndodh, dhe përfshinë të gjitha karakteret në fjalë, në mënyra të ndryshme, derisa neve na bëjnë të përjetojmë disa nga momentet më të mira komike në jetën tonë!

Është një ‘mockumentary’, pra ngjarja zhvillohet para kamerave që janë brenda në seri, me karakteret në seri që japin dëshmitë dhe mendimet e tyre në lidhje me ngjarjet/budallallëqet, që na shtojnë edhe më shumë të qeshurat. Edhe më i mirë është fakti që nuk ka ‘trakë të qeshurash’, kështu që e qeshura jonë në shumë raste na duket e çuditshme, por nuk mund të ndalemi.

Janë edhe karakteret dytësore – Derrill, Endi, e Erin, pastaj Xhen e Dejvid, tullusumja Nelli, tullusimi Roj, dhe e bukura, më e bukura se Pem, Karen. Në sezonin e fundit kemi James Spader, karakteri i të cilit nuk më ka pëlqyer, por më kanë kënaqur karakteret që i kanë paraprirë rolit të James Spader në seri, sigurisht përfshirë Will Ferrellin.

‘The Office’ mbetet një komedi e paharrueshme, gjithnjë e shijueshme. ‘The Office’ është një kult, që na bënë jetën më të hareshme. Nota pesonale: 5/5

© 2023 Bllog Personal

Theme by Anders NorénUp ↑