Shane Black – njeriu që ka shkruar skenarin për serinë e filmave Lethal Weapon, Iron Man 3’, e The Nice Guys, e sprovon veten pak edhe me The Predator. Filmi nuk ka pasur aq shumë popullaritet, e llafe të mira si tek shikuesit si tek esnafët e filmave, sidomos në dallim me Venom. Të dy filmat pak a shumë janë të ngjashëm, pos që The Predator ka në vete… t’i them substancë. Oh, edhe skena komike, të cilat kohë pas kohe na shtendosin nga një aventurë horrori.

Pahiri, një fëmijë vë në shkrehë gjahtarët më të tmerrshëm të universit të kthehen në Tokë, për t’u përballur me njëri-tjetrin. Ju kujton pak Transformersat me Shia LaBeouf? E keni parë Shian më frikë ndokund? S’do ta shihni as këtu.

Pastaj shfaqen një grup i ish-ushtarëve dhe shkencëtarëve të cilët luftojnë për të mirën dhe të keqen. Në mesin e krejt këtyre është Olivia Munn. Edhe Jacob Tremblay. Për pjesën komike aty është Keegan-Michael Key, për aksion Boyd Holbrook. Për shkencëtarin e keq, Sterling K. Brown! (fansat e This Is Us preferohet mos ta shikojnë këtë film!

Të gjithë të lartpërmendurit përfshihen në luftën ndërmjet përbindëshave, në të dy taborët e këtij dueli. Nëpër gjithë këtë luftë ka çaste komike, dialog komik, dhe shumë aksion. Megjithatë, skenari s’do të kënaq as ata që vijnë për aksion e as ata që vijnë për komedi. Aq ma pak ata që dëshirojnë horror ose frikë nga ky film.

Asgjë special, i lehtë për t’u absorbuar! Një notë më shumë se që duhet e merr për shkak të asaj pjese komike që e përmenda. Nota personale: 3/5