Categories
TV Reviews

Scenes from a Marriage (2021) – Miniseri

Që dashuria nuk ka kuptim, na mëson ky pasazh i Aristofanit: “Kur një njeri takon gjysmën tjetër të tij, të dy pushtohen nga dashuria, nga ndjenja që i përkasin njëri tjetrit, dhe s’dëshirojnë të ndahen nga tjetri, as edhe për një çast. Këta janë njerëz që përfundojnë jetën së bashku dhe akoma në fund nuk […]

Categories
TV Reviews

Seinfeld – Recensim Serie

Seinfeld është tani në Netflix! Bashkë me komeditë tjera si ‘The Big Bang Theory’ e ‘Modern Family’, provon të mbulojë mungesën e komedive tjera më të njohura tek ne si ‘Friends’ e ‘The Office’. Ndonëse me “trakë të qeshurash”, Seinfeld përshtatet më shumë me fansat e The Office e Modern Family, se sa për ata […]

Categories
TV Reviews

Cobra Kai – Sezoni 3 (me spoilera)

Pas asaj finale të papritur, nuk e kisha idenë se si do të vazhdohej më tutje me historinë e ‘Cobra Kai’. Në fund të sezonit tretë, pres edhe dy sezone më së paku, dhe pak a shumë shoh historinë të vazhdojë edhe pas nja 30 viteve tjera! Pjesa më e këndshme, për mua që ‘Karate […]

Categories
TV Reviews

Harley Quinn – Sezoni 2 (me spoilera)

Pas një sezoni të parë fantastik, sezoni i dytë nis me Gothamin të përjashtuar nga Shtetet e Bashkuara. Dhe tashti që sundohet nga kriminelët, edhe ata kanë vendosur të ndahen ndërmjet vete. Ju kujton ndonjë vend? Kosovën? Ncuk, këtu ka shumë diell. E çmendur me pushtetin, Harley Quinn provon t’u bëjë ballë burrërisë së kriminelëve […]

Categories
TV Reviews

The Flight Attendant – Sezoni 1 (pa spoilera)

Penin, si shoqja e Shelldonit <3, gjithmonë e kam parë si pjesë të komedive, nisur nga ‘8 Simple Rules’ që ka pasur një ansambël goxha të mirë, nga i cili në fakt më shumë kam pritur të ketë sukses Amy Davidson se sa Kaley Cuoco. Polloshka do të thoshte që unë kurrë nuk ja qëlloj […]

Categories
TV Reviews

Gotham – Recensim serie

Nëse ka diçka me Batman, qoftë edhe fustan apo makijazh, do më zgjojë kureshtjen, dhe me shumë gjasë do të gjejë diçka pozitive e të mirë në të. Prandaj, mos prisni objektivitet në këtë që po shkruajë më poshtë! Kur ishte paralajmëruar si një seri që do të përqendrohej në jetën e Kapitenit Gordon, dhe […]

Categories
TV Reviews

Ted Lasso – Sezoni 1

“Në fillim të injorojnë, pastaj të përqeshin, pastaj të luftojnë, dhe në fund ti fiton.” Kjo fjali e Mahatma Gandit, mjafton për të përshkruar karakterin emrin e të cilit e mban njëra ndër seritë më të këndshme të këtij viti të ligë! Vetëm shikojeni fytyrën e Ted Lassos, dhe nëse nuk ndjeni një afërsi që […]

Categories
TV Reviews

Love, Victor – Sezoni 1

Serialet janë sikur qikat – janë ato serialet ma të mira, të cilat nuk ia tregon askujt, edhe sa herë i rishikon, sheh detajet të reja, të cilat vetëm sa i bëjnë ato edhe më madhështore, edhe më të përsosura, ani pse nuk janë në asnjë listë të Top10 a Top50 serive më të mira! […]

Categories
TV Reviews

Modern Love – Sezoni 1

Si do të definonit dashurinë moderne tek ne? Nga mësitët dhe martesat pa njohur bashkëshortin deri natën e martesës deri tek fishkëllimat e ‘ooo shpiert, paja paja se m’kalle kejt, oj loooqkë’, dashuria tek ne ka stagnuar, e veç sa ka lëvizur mbrapa kur vije siguria dhe përfillja e mendimit të gruas. Mirëpo, diçka e […]

Categories
TV Reviews

APOCALYPSE Stalin (2015) – Recensim

“Mos dërgo më njerëz për të më vrarë. Tashmë kemi zënë pesë veta, njëri me bombë dhe një tjetër me pushkë. Nëse nuk ndalon së dërguari vrasës, unë do të dërgoj një në Moskë, dhe s’do të kem nevojë të dërgoj të dytin.” Këto janë fjalët e Josip Broz Tito-s, i cili ka shmangur fatin […]