Vrazhdët, apo jo?! Titulli mendoj. Sigurisht që kjo uuf shpreh një farë dhembje të papritur që nuk duket të jetë aq e dëmshme në fillim mirëpo për një pikë të vetme mund të humbim titullin në fund. Çka nuk funksiononte të shtunën? Gjithçka ishte jashtë funksionit. Në rregull kemi blerë Ibrën edhe Robinjon, por ata janë sulmues. Problemi i Milanit qëndron tek mesfusha e vyshkur, dhe tek krahët e mbrojtjes. Komunikimi në skuadër nuk ishte kërkah, e pranoi edhe Allegrin në deklaratën e tij, por nuk mjafton të pranohet faji. Duhet të gjendet zgjidhje. E zgjidhja nuk duket në horizont.

Abiati nuk ka pasur shumë intervenime. Golat nuk ka mundur ti mbroj ndoshta, por ka mundur ndoshta të bëj pak më shumë. Tiago Silva u lëndua në pjesëlojën e parë, ndërsa Papas nuk u tregua shumë i frytshëm në kontrollimin e Bogdanit. Sigurisht që nuk mund të mbajë Bogdanin shtatëlartë, Papasi që është shumë më i shkurtër se Erjoni. Gabimi i parë i Allegrit. Nuk di për çfarë e mbajmë Onjevun. Tashti nuk është i lënduar më dhe është një gjigant, që Bogdani nuk mund ta kalonte. Ka konstrukt fizik, është i mirë në lojë ajrore dhe nuk është i shpejtë. Tamam një pasqyrë mbrojtësi për Bogdanin. Bogdani nuk do të mund të bënte asgjë kundër Onjevut.

Kalojmë te krahët. Antonini nuk është për mbrojtës të majtë. Paramendojeni Malldini po mundohemi ta zëvëndësojmë me Antonin. Antonini nuk përmirësohet më, i ka 27 vjet, pra duhet të jetë në formën më të mirë jetësore, dhe nëse kjo është forma më e mirë e tij, çfarë pritet viteve të ardhshme. Pastaj Bonera në anën e djathtë, një njeri që tërë jetën ka luajtur qendërmbrojtës. Ka pasur disa depërtime në pjesëlojën e parë, por pa fryt. Mr. Allegri nuk mund të sulmosh me Boneren dhe Antoninin. E të sulmosh me krah kjo është e vetmja mënyrë organizimi që di Andrea Pirlo. Me idetë e tij nga koha e Kafus dhe Serzhinjos, që dorën në zemër kanë funksionuar dhe kanë qenë gjithmonë të frytshme, Pirlo nuk ka bërë ndonjë gjë tjetër. Bonera e Antonini, e as Abate, nuk mund të zëvëndësojnë Kafun e Serzhinjon. Nëse do që Pirlo të funksionojë më mirë të futësh Odon, Papasin, ose Zambrotën në të djathtë, dhe Jankulovskin në të majtë. Por, pasi nuk po aktivizohet Janku, në mënyrë që të largohet nga skuadra për shkak të gabimeve të kryesisë kur ja kanë vazhduar kontratën me një pagë milionëshe, atëherë mund të aktivizohet Zambrota në të majtë. Pra me krah Odo-Zambrota do të jemi shumë më të suksesshëm në sulm. Së paku nëse dëshirojmë të funksionojë Pirlo.

Një pyetje. Kur e keni parë Pirlon për herë të fundit të pasojë topin në qendër të sulmit e jo në krah, pos gjatë kornerëve ose gjuajtjeve të lira??

Që i mungojnë idetë e tjera Pirlos, tregon fakti se disa herë pa ide mbante topin e edhe rrëshqiste duke rrezikuar kundër sulme, nga të cilat edhe pësuam një gol.

Kalojmë te Gatuzo dhe Ambrosini. Sinqerisht shpresoj që ky vit të jetë i fundit për ta në Milan. Kanë qenë të frytshëm në kohën e tyre, mirëpo ne nuk mund të sakrifikojmë suksesin e skuadrës për dy legjenda të Milanit, si Rino e Ambro. Janë plakur dhe tani nuk janë të frytshëm, por të dëmshëm për Milanin. Më mirë të largohen si heronjë, se sa të pritin të ofendohen, e të gëzohemi që po largohen si në rastin e Kaladzes. Ka shumë ekipe tjera që do të pëlqenin ti aktivizonin këta lojtarë. Por, shekulli i tyre te Milani ka marrë fund.

Për sulmin nuk do të flas shumë. Pato vazhdon të jetë vetjak, Dinjo nuk po ka hapësirë, ndërsa Ibra dhe Robinjo nuk janë adaptuar akoma. Inzagi është njeriu që po na nxjerr nga kriza. Një njeri shumë vjeçar që po mbetet shpresa e vetme për kuqezinjtë, tani pasi kanë zbrazur repartin sulmues me largimin e Borriellos dhe Huntelarit.

Zgjidhja për Allegrin. Për mbrojte e ceka. Më shumë duhet të aktivizohet Onjevu, Papas të zhvendoset në të djathtë, Amelia në portë. Mesfusha duhet të luajnë edhe Pirlo edhe Sedorf, ose njëri nga ata me Boatengun dhe Flaminin. Nëse aktivizojmë dy mesfushorë defanzivë, si Gatuso (që këtë ndeshje luajti mesfushor ofanziv, ku nuk ka kurrfarë lidhje me këtë pozitë) dhe Ambrosini, atëherë mbrojtësit anësorë duhet të jenë ofanziv, si Odo, Zambrota e Jankulovski, e jo Bonera, apo Antonini. Kjo do të ofroj më shumë depërtime anash, do ta fut Pirlo në lojë, dhe do të jep mundësi shënimi për shtatëlartin Ibrahimoviç, ndërsa mundësi goditjesh për Paton e Dinjon, në rast të topave të kthyer nga zona.

Të shohim se çfarë do të ndodh ndaj Okserrit. Nëse Allegri nuk mbledh mend në fillim të sezonit, do ta pësojmë keq. Eventualisht skuadra do të sistemohet në fund të vitit, siç ndodhi me Leonardon, por mund të jetë vonë.